Đorđević ponovo strijelac, Hakšabanović igrač vikenda

Sead Hakšabanović najbolje ocijenjeni igrač prethodnog vikenda

5978 pregleda 0 komentar(a)
Hakšabanović, Foto: Savo Prelević
Hakšabanović, Foto: Savo Prelević

Fudbaler švedskog Đurgardena Sead Hakšabanović je najbolje ocijenjeni crnogorski internacionalac prethodnog vikenda.

Hakšabanović je u porazu Đurgardena od Kalmara (1:0) u desetom kolu Alsvenskan lige bio opasan u napadu, ali je meč završio bez konkretnog učinka, pa ga je sajt Sofascofe ocijenio sa 7,4.

Švedska ekipa je zabilježila treći poraz ove sezone i nalazi se na četvrtom mjestu na tabeli sa pet bodova manje i utakmicom više od lidera, Hamarbija.

Crnogorski reprezentativac je ove sezone u švedskom šampionatu postigao dva pogotka, a ima i jednu asistenciju.

A Luka Đorđević (7,1) na drugoj utakmici zaredom je bio strijelac za Vejle. Njegov tim je u posljednjem kolu danske Superlige, nakon preokreta, savladao Odense (2:1), a Budvanin je bio inicijator preokreta - u igru je ušao u 46. minutu i pola sata kasnije postigao gol za izjednačenje. Ovaj trijumf je bez rezultatskog značaja budući da je ekipa sa jugoistoka Danske ranije ispala iz lige.

Đorđević je i u prethodnom kolu protiv Nordsjelanda bio strijelac, a sezonu je završio sa pet pogodaka i jednom asistencijom.

foto: Sofascore

Nakon Hakšabanovića i Đorđevića najbolje ocijenjeni crnogorski internacionalac prethodnog vikenda je štoper Atletika Stefan Savić (6,8). U Španiji je u nedjelju završena sezona, a Atletiko je u posljednjem kolu, u gostima, savladao Sosijedad (2:1). Savić je i na tom meču, kao i tokom većeg dijela sezone, bio dobar u defanzivnim zadacima.

“Kolćonerosi” sezonu u La Ligi završavaju na trećem mjestu i naredne sezone igraće u Ligi šampiona.

Savić je i ove sezone bio neizostavan u Simeoneovom timu, jedan od najboljih igrača, a u La Ligi je odigrao 27 utakmica.

Na četvrtom mjestu je fudbaler Zaglebja Saša Balić (6,7). Zaglebje je ranije izborilo opstanak u poljskoj Ekstraklasi, a u nedjelju je, u posljednjem kolu, izgubilo na gostovanju šampionu Lehu (2:1). Balić je na terenu proveo 65 minuta, a ove sezone odigrao je 20 utakmica u poljskoj ligi. Lijevi bek je posljednji meč za “hrabre sokole” odigrao 11. novembra 2020. godine protiv Kazahstana.

I na kraju, na petom mjestu najbolje ocijenjenih crnogorskih igrača prethodnog vikenda je Adam Marušić, koji je u posljednjem kolu Serije A, u remiju Lacija i Verone (3:3) odigrao 90 minuta. Lacio je sezonu završio na petom mjestu i naredne sezone igraće u Ligi Evrope, a Marušić je na 33 utakmice u Seriji A postigao jedan gol.

Bonus video: