„Nomadi” iz Tuzi kreću po duplu krunu

Dečić će u nastavku sezone kao domaćin igrati van Tuzi, seliće se od stadiona do stadiona, ali ciljevi ostaju isti, kaže predsjednik Pal Drešaj. Derbi protiv Budućnosti na stadionu Koma

6403 pregleda 6 komentar(a)
Dečić će sjutra biti domaćin Budućnosti na stadionu Koma, Foto: FSCG
Dečić će sjutra biti domaćin Budućnosti na stadionu Koma, Foto: FSCG

U sjutrašnjem derbiju 12. kola Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige, jednom od derbija sezone, Dečić će biti domaćin Budućnosti na stadionu drugoligaša Koma. Početak meča na Zlatici zakazan je za 19 časova.

Time ujedno počinje veliko putešestvije lidera šampionata, jednog od glavnih favorita za titulu, koji će sve preostale domaće mečeve do kraja sezone igrati van svog stadiona.

U Tuzima su počeli radovi na izgradnji glavne tribine, koja bi u avgustu naredne godine trebalo da poprimi moderan izgled, a sve do tada stadion Tuško polje biće neuslovan za odigravanje utakmica.

Duel protiv Budućnosti na stadionu Koma ne znači, međutim, da će Dečić biti stalno domaćin na Zlatici.

”Opcija je i teren Kampa Fudbalskog saveza. Opcija je i ‘DG arena’, možda ćemo i neki meč igrati u Danilovgradu. Bićemo pravi nomadi”, kaže predsjednik Dečića Paljo Drešaj.

Dečić će biti treća ekipa, od 10 u prvoligaškom karavanu, koja će domaće mečeve igrati van svog stadiona. Jezero je već treću sezonu domaćin u Beranama, jer stadion u Plavu ne zadovoljava prvoligaške kriterijume, dok tivatski Arsenal iz istih razloga uglavom koristi stadion u Kotoru.

Seljenje ne mijenja ambicije Dečića.

”Nije to hendikep, zašto bi bio? Imamo navijače koji nas prate i u gostima. Ako želimo da budemo najbolji - treba da budemo najbolji na bilo kojem terenu. Nećemo tražiti alibije, idemo po duplu krunu”, dodaje Drešaj.

Dečić nakon 11 kola ima bod više od Sutjeske i tri od Budućnosti i Jezera, a plasirao se i u četvrtfinale Kupa.

Bonus video: