Arsenal već na debiju sanja evropske snove

Tivćani trenutno četvrti na tabeli u crnogorskom šampionatu, a prije dva dana su osigurali plasman u polufinale Kupa

3963 pregleda 10 komentar(a)
Nema euforije u Tivtu: Boris Došljak, Foto: FK Arsenal Tivat
Nema euforije u Tivtu: Boris Došljak, Foto: FK Arsenal Tivat

Plasman u domaće elitno fudbalsko takmičenje Arsenal je izborio kroz baraž, a sada... Izabranici Radisava Dragićevića mimo svih očekivanja i prognoza su u vrhu prvoligaške tabele i polufinalisti Kupa Crne Gore.

Tivatski klub je ušao u ambiciozan projekat, sa ciljem da za neku godinu dođe i do evropske scene, ali ni najveći optimisti nisu vjerovali da bi to moglo da se dostigne već u prvoj takmičarskoj sezoni u Meridianbet 1. CFL.

Arsenal je u nizu od pet utakmica bez poraza, a prije dva dana je nakon penala eliminisao Jedinstvo za plasman među četiri najbolja u najmasovnijem takmičenju.

- Da nam je neko na startu sezone kazao da ćemo nakon 13. kola biti tik iza najvećih favorita za titulu sa samo četiri boda manje od aktuelnog šampiona - odmah bismo prihvatili! No, polako, imamo fantastičnu atmosferu, odličnu saradnju i kvalitetan stručni rad, a uprava je agilna i radi u korist dobrog projekta. Imamo individualni kvalitet, ali je naša najveća snaga zajedništvo. Napokon smo u seriji dobrih rezultata, nisu to samo blic partije kao u pobjedi na gostovanju Dečiću gdje smo dali četiri gola ili remi 3:3 pod Goricom. Pozitivan niz je dokaz da rastemo kao ekipa - rekao je napadač Boris Došljak.

On je ljetos odlučio da prihvati ponudu Tivćana, iako je imao mogućnost da karijeru nastavi u inostranstvu.

- Sve je ovdje na najvećem nivou. Jedini faktor koji nam ne ide u prilog je to što moramo da molimo za stadione na kojima ćemo biti domaćini. Ali, ne zadugo, SO Tivat i Fudbalski savez će naredne sedmice početi radove i na proljeće će Tivat imati moderne uslove i stadion kakav zaslužuje - objasnio je Došljak.

Upravo je Došljak u penal seriji protiv Jedinstva prvi preuzeo odgovornost, a redom su pogađali i Velibor Mršulja, Jasmin Muhović, Božo Marković i kapiten Ćetko Manojlović.

- I Jedinstvo je u formi, zaslužuje igrom više bodova i bilo je zaista tvrda i teška utakmica. A ni teren u Donjoj Sutvari nije bio najbolje pripremljen. Nismo nadigrali Bjelopoljce, ali je važnije da smo izborili dvomeč polufinala Kupa, jer će to veliki podstrek i davaće nam elan u pripremi za fudbalsko proljeće, bez obzira na to kakvo bude stanje na tabeli u šampionatu. Trenutno smo iznad svih projekcija, i iznad ekipa koje su potrošile dosta novca i najavljivale borbu za titulu. Naš cilj je i dalje isti - opstanak bez baraža, a ako se ukaže prilika ne sumnjam da će uprava na čelu sa predsjednikom Dejanom Kandićem krenuti u dovođenje pojačanja kako bismo se domogli Evrope - zaključio je Došljak.

Bonus video: