Bubanja pokrenuo Lokomotivu, Hakšabanović režirao preokret

Vladan Bubanja je postao standardan u Lokomotivi, a ekipa iz glavnog grada Hrvatske je vezala četiri meča bez poraza u domaćem šampionatu

5378 pregleda 6 komentar(a)
Hakšabanović, Foto: Celtic FC
Hakšabanović, Foto: Celtic FC

Fudbaler zagrebačke Lokomotive Vladan Bubanja je najbolje ocijenjeni crnogorski internacionalac posljednjeg vikenda pred pauzu zbog Svjetskog prvenstva.

Bubanja je u 17. kolu Hrvatske nogomente lige (HNL) odigrao dobar meč protiv Istre, na terenu je bio 90 minuta, a Lokomotiva je slavila (2:0) i na pauzu otišla u dobrom raspoloženju. Sajt Sofascore je bivšeg igrača Sutjeske za ovu partiju ocijenio sa 7,8.

Dobre igre Lokomotive poklopile su se i sa dobrim partijama crnogorskog veziste. Bubanja je na posljednja tri meča odigrao 90 minuta i to su prve utakmice u HNL na kojima je sve vrijeme bio na terenu. Ekipa iz glavnog grada Hrvatske je na posljednja četiri meča neporažena.

Na drugom mjestu je fudbaler Seltika Sead Hakšabanović (7,5). Seltik je u 16. kolu domaćeg šampionata nakon preokreta savladao Ros Kaunti (2:1), a gol za pobjedu postigao je upravo Hakšabanović, koji igra u sjajnoj formi. Postigao je lijep pogodak, a nakon toga, uz ovacije navijača, izašao iz igre. Bio je to Hakšabanovićev treći gol u škotskom šampionatu, a ima još i asistenciju.

Nažalost, Hakšabanović neće moći da pomogne "hrabrim sokolima" u prijateljskim mečevima sa Slovačkom i Slovenijom, budući da od Seltika nije dobio dozvolu da se priključi reprezentaciji. Seltik je iskoristio pravo da ne dopusti igračima, koji ne idu na Svjetsko prvenstvo, da se priključe reprezentaciji u terminima koji nisu zvanični u FIFA kalendaru.

Učinak crnogorskih internacionalaca
foto: Sofascore

Poslije Bubanje i Hakšabanovića slijedi fudbaler ruskog Sočija Luka Đorđević (7,2). Soči je u 17. kolu ruske Premijer lige savladao u gostima Himki (2:0), a Budvanin je bio asistent kod drugog pogotka Sarvelija u 84. minutu, četiri minuta nakon što je ušao u igru. Do kraja meča je dobio i žuti karton.

Stefan Savić je prethodnog vikenda bio na terenu, ali nije igrao meč La Lige, već Kupa kralja. Atletiko je u drugom kolu gostovao četvrtoligašu Almazanu, slavio 2:0, a Savić je odigrao prvo poluvrijeme, pa je ocijenjen sa 6,8.

Na petom mjestu najbolje ocijenjenih crnogorskih internacionalca je fudbaler portugalske Vizele Milutin Osmajić (6,5).

Vizela je u 13. kolu Primeire savladala u gostima Fereiru (2:0) i prekinula niz od tri meča bez pobjede. Nikšićanin je na terenu proveo 45 minta.

Bonus video: