Lekcija o ljubavi prema gradu i klubu: Napustio La Ligu, platio 350.000 eura da bi se vratio kući i u treći rang

Peres je 350.000 eura uplatio klubu iz rodnog grada, koji je iz svojih sredstava dodao još toliko kako bi se isplatio Kadisov zahtjev

8072 pregleda 4 komentar(a)
Lukas Peres, Foto: Shutterstock
Lukas Peres, Foto: Shutterstock

Lukas Peres je 34-godišnji španski napadač, koji je rođen u La Korunji, a igrama u dresu Deportiva tokom tri sezone zaslužio transfer u Arsenal 2016. godine.

Nije se snašao u Premijer ligi, ni u dresu "tobdžija", ni Vest Hema, pa se vratio u Španiju, prvo u Alaves, pa u Elće, a ovu sezonu je počeo u Kadisu.

Odlučio je, međutim, da završi sa klubom iz La Lige, iako je od deset Kadisovih golova u prvenstvu postigao tri i bio nada da klub može da opstane u elitnom rangu.

Odlučio je da se vrati kući, u La Korunju, i da ponovo, poslije šest godina, obuče plavo-bijeli dres Deportiva.

Možda ta vijest ne bi bila ni važna ni čudna da nema pozadinu.

Deportivo je trenutno član treće španske lige, muči se godinama (a bio je polufinalista Lige šampiona), a želi da se pomjeri sa dna.

I Peres je prihvatio poziv da pomogne.

Ali, silazak iz La Lige u RFEF Primeru nije jedina "žrtva" koju je prihvatio napadač - Deportivo nema novca, a Kadis traži obeštećenje od 700.000 eura.

I ni to nije bio problem za Peresa, koji je 350.000 eura uplatio klubu iz rodnog grada, koji je iz svojih sredstava dodao još toliko kako bi se isplatio Kadisov zahtjev.

I valjda je to prava priča o ljubavi prema fudbalu, gradu i klubu - cinici bi rekli, sušta suprotnost Kristijanu Ronaldu, koji je umjesto povratka u lisabonski Sporting, koji ga je želio, ali nije imao novca, izabrao Saudijsku Arabiju...

Bonus video: