Remi po mjeri na "Nou kampu", Roma bez sreće u Salcburgu

U prvoj utakmici nokaut faze Lige Evrope Barselona remizirala sa Mančester junajtedom - 2:2, Roma izgubila u Salcburgu (1:0, Šahtjor bolji od Rena (2:1) a Ajaks i Union bez golova

8975 pregleda 4 komentar(a)
Paklena forma napadača "đavola", Foto: REUTERS
Paklena forma napadača "đavola", Foto: REUTERS

Evropski klasik na "Nou kampu" je opravdao najsmjelija očekivanja a u spektakularnoj utakmici Barseloan i Mančester junajted su remizirali u prvoj utakmici nokaut faze Lige Evrope - 2:2.

I na "Asterdam areni" je duel Ajaksa i Union Berlina okončan remijerm, ali bez golova.

Roma će morati u revanšu da juri rezultat, jer je golom Kapalda na asistenciju Strahinje Plavlovića poražena u Salcburgu, a i Šahtjor je izenađujuće bio bolji od Rena - 2:1.

Ipak, centarlni događaj utakmica od 18,45 sati odigran je u Barseloni. U fantastičnom ritmu, oba velikana su pokazala da su u formi, smjenjivali se priodi bolje igre jednog od rivala za na kraju zaslužen remi.

Barsa je povela nakon što Džejdon Sančo nije realizovao dobru šansu. "Blaugrana" je izborila korner a Rafinja na drugoj stativi pronašao Markosa Alonsa koji je lijepo glavom sputio pored stative u 50. minutu.

Radost je kratko trajala, samo tri minuta, jer Rašford je nezaustavljiv i u 16. utakmici nakon Mundijala postigao je 14. gol - efektnim šutem tik uz lijevu stativu.

Rašford je najzaslužnii i za preokret šest miuta kasnije, kada je prodorom po desnoj strani primoaro Kundea na autogol.

Ipak, Barsa je potom podigla tempo, Rafinja je izjednačio u 76, uz pomoć sjajnog manevra Roberta Levandovskog da bi potom domaćin propustio par dobrih prilika za trijumf.

"Vučica" nije bila miljenica sreće, dva puta je pogađala okvir gola, a povriejdio se i Dibala.

"Rudari" su golovima Kriskiva i Bondarenka vodili 2:0 na poluvremenu u nasatvku je za Ren pogodio Karl Toko Ekambi.

Bonus video: