Sudar titana na “Old trafordu”

Evropski derbi Mančester junajted - Barselona od 21 sat, “kanarinci” žele slavu protiv Juventusa (18,45 h)

3086 pregleda 1 komentar(a)
Barsa strahuje od forme i klase Markus Rašforda, Foto: ANDREW BOYERS
Barsa strahuje od forme i klase Markus Rašforda, Foto: ANDREW BOYERS

Nokaut faza Lige Evrope prethodnog četvrtka donijela je spektakularne utakmice, iznenađenja, ali i ostavila intrigu prolaska u osminu finala. Centralni događaj bio je na “Kamp nouu” gdje su dva velikana, Barselona i Mančester junajted, uputili 35 šuteva ka golu, ali su samo po dva puta pogodili cilj - 2:2, pred revanš na “Old trafordu” večeras od 21 sat.

U istom terminu su i revanši Union - Ajaks (prvi meč 0:0), Roma - Salcburg (0:1), i Ren - Šahtjor (1:2).

- Kada se suočite s velikim ekipama poput Barselone, morate pokazati svoju najbolju igru, inače nemate šanse. Imamo priliku, ali uvijek je sljedeća utakmica prva, ne možemo osvojiti Ligu Evrope ove sedmice. Moramo do kraja takmičenja biti najbolja verzija sebe - naglasio je Erik ten Hag, trener “đavola”.

Za razliku do lidera La Lige trećeplasiranog tima Premijer lige, Juventusu je nakon oduzimanja 15 bodova glavni cilj da osvoji Ligu Evrpe i tako obezbijedi put u Ligu šampiona. Neće biti lako “staroj dami”, koja nije stekla prednost nad Nantom u Torinu (1:1). Taj, ali i dueli Mitjiland - Sporting (1:1), Monako - Bajer (3:2) i PSV - Sevilja (0:3) počinju od 18.45 časova.

- U Torinu smo napravili podvig, a sada želimo još jedan za plasman u naredni krug. Naše šanse su oko 20 odsto, ali ćemo pokušati da ih u potpunosti iskoristimo. Želimo da atmosfera bude užarena, ali ne toliko da ekipa i navijači snose posljedice. Juventus je favorit, predvođen Masimilijanom Alegrijem, jednim od najboljih svjetskih trenera, a ekipa su koja je navikla na velike utakmice. Nemamo šta da izgubimo. Njihovo ispadanje bi bilo za podsmijeh, a mi možemo da postanemo legende kluba. Prošle smo sezone ostvarili nevjerovatne pobjede nad PSŽ-om i Monakom, osvojili Kup Francsuke, a sada ćemo pokušati da isto uradimo protiv svjetskog prvaka Di Marije i nadamo se njegovoj slabijoj igri u odnosu na Torino - rekao je Antoan Kombuare, trener “kanarinaca”.

Partizan za čast regiona, dva Marka napadaju Gent

Partizan jedini brani čast regiona u evropskom proljeću, a nakon pobjede od 1:0 na gostovanju Šerifu, “crno-bijeli” su na dobrom putu da ovjere plasman u osminu finala drugog izdanja Lige konferencija. Bez crnogorskog štopera Igora Vujačića, koji je neopreznim startom “zaradio” isključenje u Tiraspolju u 50. minutu.

Utakmica u Beogradu počinje od 18.45 sati, a u tom terminu igraće se revanši: Anderleht - Ludogorec (0:1), ĆFR Kluž - Lacio (0:1) i u slovačkim Košicama, Dnjepar - AEK Larnaka (0:1).

U terminu od 21 sat, Karabag naših Marka Vešovića i Marka Jankovića brani 1:0 na gostovanju Gentu. Janković je upitan zbog povrede mišića. Crnogorski sudija Nikola Dabanović sudiće utakmicu Leh - Bodo/Glimt, a istovremeno počinju dueli Fiorentina - Braga (4:0) i Bazel - Trabzon (0:1).

Bonus video: