Juve i Sevilja zakazali polufinalni dvoboj, Roma pokerom ispratila Fejnord (VIDEO)

Rimljani drugu godinu zaredom, nakon finala Lige konferencije, bolji od Fejnorda i sada ih čeka duel sa Bajerom, Mančester junajted nemoćan u Andalusiji, Juventus remizirao u Lisabonu

13139 pregleda 5 komentar(a)
Dibala je majstorskim golom u 89. minutu donio Romi produžetke, Foto: Reuters
Dibala je majstorskim golom u 89. minutu donio Romi produžetke, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.04.2023. 23:41h

Mančester junajted - sa indisponiranim Harijem Megvajerom i nesigurnim Davidom de Heom, nije imao šansi da se plasira u polufinale Lige Evrope.

San o drugom trofeju u sezoni je gotov za engleskog velikana - Sevilja je nakon 2:2 na "Old trafordu" bila ubjedljiva na "Sančes Pishuanu" 3:0.

Megvajer je u 8. minutu poklonio loptu protivniku nakon čega je En Nesiri pogodio, a kasnije je loše reagovao i De Hea kod udarca glavom Badea za 2:0.

Tada je bilo jasno da Junajted klizi ka eliminaciji, a prolaz timu koji se bori za opstanak u La Ligi i koji po navici igra sjajno u Ligi Evrope osigurao je En Nesiri drugim pogotkom na utakmici.

Sevilja će se u polufinalu sastati sa Juventusom koji je odbranio minimalnu pobjedu iz Torina i remizirao sa Sportingom u Lisabonu - 1:1.

"Stara dama" je vodila preko Rabioa, domaćin poravnao iz penala Edvardsa, imao i nekoliko šansi da osigura produžetke, ali je ostalo 1:1...

Drugi polufinalni par čine Roma i Bajer.

"Vučica" je na prepunom "Olimpiku" srušila Fejnord - 4:1, kojeg je prošle godine savladala u finalu Lige konferencija u Tirani.

Poveli su Rimljani golom Spinacole u 60. minutu, Holanđani bili blizu prolaska kada je Paišao izjednačio u 80, ali Roma je bila spremna da rizikuje.

Majstorija Dibale joj je u 89. donijela produžetke, a u njima se pitanje oko plasmana nije postavljalo - El Šaravi je u 101. na pas Ejbrahama povisio prednost, a početkom drugog "ekstra tajma" je mrežu zatresao i Pelegrini.

Njemački predstavnik nije imao milosti prema Rojal Union u Belgiji - pobijedio je 4:1, nakon što je u prvom meču bilo 1:1.

Bonus video: