Van der Sar premješten iz splitske bolnice u Holandiju

Van der Sar je tokom odmora osjetio neurološke probleme i 7. jula je primljen u splitsku bolnicu, gdje mu je dijagnostikovano krvarenje u mozgu

3375 pregleda 1 komentar(a)
Edvin van der Sar, Foto: Shutterstock
Edvin van der Sar, Foto: Shutterstock

Bivši holandski fudbalski golman Edvin van der Sar napustio je u sinoć odjeljene intenzivne njege splitskog Kliničko bolničkog centra i premješten je u bolnicu u Holandiji, gdje će još neko vrijeme biti pod ljekarskim nadzorom.

"Porodica Van der Sar izražava duboku zahvalnost osoblju splitske bolnice za njihovu sjajnu negu tokom prošle nedjelje", rekla je njegova supruga u saopštenju koje je objavio fudbalski klub Ajaks, prenijela je danas Hina.

Van der Sar je tokom odmora osjetio neurološke probleme i 7. jula je primljen u splitsku bolnicu, gdje mu je dijagnostikovano krvarenje u mozgu.

"Njegovo stanje je ostalo isto: stabilan je, život mu nije ugrožen i komunicira. Edvin mora da ostane na odjeljenju intenzivne njege, gdje će biti urađeni dodatni pregledi, a porodica se nada da će se nakon toga moći fokusirati na svoj oporavak", dodaje se u saopštenju.

Tokom igračke karijere nastupao je za Ajaks, Juventus, Fulam i Mančester junajted, uz osvojene dvije titule u Ligi šampiona, 1995. sa Ajaksom i 2008. godine u dresu Junajteda.

Od 2012. godine član je izvršnog odbora Ajaksa, dok je generalni direktor amsterdamskog kluba postao 2016. godine.

Tu funkciju napustio je krajem maja poslije razočaravajućeg trećeg mjesta u holandskom prvenstvu.

Bonus video: