Napoli sprema iznenađenje, Premijer liga: Odbijamo bilo kakav koncept sličan Superligi

Aurelio de Laurentis navodno želi da pregovara

7173 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Veliki broj bitnih evropskih klubova je vrlo lako rekao "ne" Superligi, ali italijanski mediji tvrde da se sprema iznenađenje.

Očekuje se da poziv Reala i Barselone prihvati Napoli i postane dio Superlige koja bi, ako ideja zaživi, brojala 64 kluba.

Novinari sa Apenina spekulišu da je vlasnik Napolitanaca Aurelio de Laurentis zainteresovan za Superligu i da je spreman da pregovara jer vidi šansu da "azuri" u cijeloj priči finansijski prođu veoma dobro.

U međuvremenu su Superligu odbili i Inter, Kopenhagen, kao i Pari Sen Žermen, čiji je predsjednik Naser Al Kelaifi imao šta da kaže na račun Real Madrida.

"Čudno je da o Superligi pričaju iz kluba koji je 14 puta osvojio Ligu šampiona iz koje sada želi da izađe", rekao je Al Kelaifi.

Protiv Superlige je otvoreno i Premijer liga.

"Današnja odluka je bitna i svakako će uticati na fudbal. Ali, ta odluka ne garantuje osnivanje takozvane Superlige i Premijer liga će nastaviti da odbija bilo kakav sličan koncept. Navijači su ključan dio svega, a oni sami su već više puta potvrdili svoj stav prema takmičenju koje odvaja evropski i nacionalni fudbal", objavila je Premijer liga.

Bonus video: