Velika nedjelja za Liverpul: Siti i Arsenal remizirali, „redsi” sami na vrhu

Bez golova u derbiju na „Etihadu”

13142 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Liverpul je dočekao idealan rezultat sa „Etihada” i devet kola prije kraja ostao sam na vrhu Premijer lige.

„Redsi” su ranije danas savladali Brajton 2:1, u duelu Mančester sitija i Arsenala nije bilo golova, pa tim Jirgena Klopa ima dva boda više od „tobdžija”, a tri od aktuelnog šampiona.

Liverpul je tako posljednjeg dana marta postao prvi favorit za titulu, ali u Engleskoj je sigurno jedino to da ništa nije izvjesno, pa se očekuje da borba traje do posljednjeg kola i posljednjeg minuta...

„Igrači Arsenala su igrali veoma dobar presing, majstori su u tome. Pokušali smo da igramo svoju igru, ali protivnik nam nije dao prostor - bio je perfektan u postavci”, rekao je Gvardiola.

Derbi u Mančesteru nije opravdao očekivanja, pa i nije viđeno mnogo šansi - konačnih 0:0 savršeno i opisuju nedostatak ideje u napadu Sitija, ali i defanzivnu stabilnost koju ove sezone ima Arsenal...

Tim Mikela Artete je tako na najtežem gostovanju pokazao da je spreman da se bori za trofej na koji čeka od 2003. Jer, Arsenal ove sezone u četiri utakmice nije poražen ni od Sitija ni od Liverpula - u međusobnim okršajima ima po dva trijumfa i remija.

„Napravili smo još jedan ogroman korak, odigrali smo veliku utakmicu i bili konkurentni. Siti je tim koji ima kapacitet da mijenja formacije u toku utakmice, da odgovori na sve, ali mislim da smo na pravi način parirali”, kazao je Arteta.

Siti je prvih 15 minuta kontrolisao utakmicu i imao šansu preko Manuela Akanđija, a potom se na pravi način suprotstavio Arsenal kada je zaprijetio Gabrijel Žezus.

Pokušaj Matea Kovačića sa dvadesetak metara je označio početak drugog dijela, ali je i u njemu bolje situacije pred golom imao londonski sastav. Ostalo je, ipak, 0:0, po ukusu navijača Liverpula koji sada više nego ikad vjeruju da u posljednjoj Klopovoj sezoni na klupi mogu da sa trona pomjere neprikosnovenu ekipu Pepa Gvardiola.

Siti nije dao gol na svom terenu u Premijer ligi prvi put od oktobra 2022. i poraza od Kristal Palasa 2:0. Mreža gostiju se na „Etihadu” tresla u posljednjih 47 utakmica.

„I to govori kakvu smo utakmicu odigrali”, poručio je Arteta.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: