Fudbaleri Fenerbahčea pred Disciplinskom komisijom zbog tuče sa navijačima

Dvojica zaposlenih u Fenerbahčeu su takođe pozvani, a pred Disciplinskom komisijom pojaviće se i pomoćni trener Trabzonspora

1920 pregleda 0 komentar(a)
Stadion Fenera, Foto: Reuters
Stadion Fenera, Foto: Reuters

Trojica fudbalera Fenerbahčea pozvani su pred Disciplinsku komisiju Fudbalskog saveza Turske zbog tuče sa navijačima Trabzonspora poslije prvenstvene utakmice, saopštio je danas taj Savez.

Veliki broj navijača upao je 17. marta na teren poslije utakmice koju je Trabzonspor na svom terenu izgubio 3:2, dok su fudbaleri Fenerbahčea slavili pobjedu. Navijači domaćeg tima su napali igrače i trenera istanbulskog kluba, dok je golman Dominik Livaković dobio udarac u glavu.

Fudbaler Fenerbahčea Brajt Oseji-Semjuel je udario jednog navijača i sada će morati da se pojavi pred Disciplinskom komisijom, baš kao i Džejden Ostervolde koji je šutnuo istog navijača, saopštio je turski Savez.

Dvojica zaposlenih u Fenerbahčeu su takođe pozvani, a pred Disciplinskom komisijom pojaviće se i pomoćni trener Trabzonspora.

Tuča u Trabzonu izazvala je oštre reakcije u Turskoj, tri mjeseca nakon što je predsjednik kluba Ankaragudžu napao sudiju poslije utakmice.

Predsjednik Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) Đani Infantino osudio je nasilje kao "apsolutno neprihvatljivo".

Nakon tuče, 13 pristalica Trabzonspora je uhapšeno, od kojih je petoro u istražnom zatvoru.

Generalni sekretar Trabzonspora Kemal Erturk je prošle nedjelje izjavio da su navijači nepravedno uhapšeni i zahtijevao je da budu oslobođeni što je prije moguće.

Bonus video: