Mornar u ekstazi: Unikaha pala u Baru

U 3. kolu Mornar naredne srijede dočekuje Brešu

35768 pregleda 456 reakcija 8 komentar(a)
Pulen i Smit na meču sa Unikahom, Foto: KK Mornar
Pulen i Smit na meču sa Unikahom, Foto: KK Mornar

Košarkaši Mornara ostvarili su najveću evropsku pobjedu u istoriji kluba – u Baru su savladali Unikahu 90:80 u meču 2. kola grupe B Evrokupa.

U Baru je pao nekadašnji šampion Španije (2006), ekipa koja je prije tri godine osvojila ovo takmičenje.

Kako je Mornar pobijedio – svojim najjačim oružjem. Izuzetnim napadačkom arsenalom i šuterskom inspiracijom, posebno u prvom poluvremenu.

U prvih 20 minuta, igrači Mihaila Pavićevića postigli su devet trojki iz 15 pokušaja, imali sjajan skor sa linije bacanja (15/16) i postigli su nestvarnih 58 poena, a primili 39.

U tom periodu blistao je Nemanja Vranješ sa 16, Džejkob Pulen je ubacio 11 poena, a njih dvojica pogodili pet šuteva za tri poena.

Očekivalo se da Mornar u nastavku neće moći da zadrži “ludački” ritam, a i prije sedam dana je prokockao 14 poena prednosti na poluvremenu protiv Ulma u gostima.

To se i dogodilo, odbrana i presing Unikahe dali su rezultat, ali su gosti bili nestrpljivi, pokušavali su da brzo završavaju napade i propisno se ispromašivali, mada je i Mornar, u odnosu na prošlu sedmicu, djelovao i fizički spremnije.

Takođe, kada su imali probleme, barski košarkaši nisu gubili sve konce, kao što je bio slučaj u duelu sa Ulmom.

Domaći igrači su održavali dvocifrenu prednost, a kada je Derek Nidam ubacio trojku za 78:62 pet minuta prije kraja, bilo je jasno da je Mornar blizu pobjede.

U posljednjem minutu gosti su smanjili zaostatak na devet razlike, opasnost od preokreta, ipak, nije postojala.

Pulen je meč završio sa 24 poena, Vranješ ostao na 16, 12 je ubacio Ajzea Vajthed, a deset Nidam.

U gostujućem timu 16 poena Darija Brisuele.

U 3. kolu Mornar naredne srijede dočekuje Brešu. Prethodno u petak gostuje Zadru, a u ponedjeljak u Baru igra sa Cibonom mečeve ABA lige.

Bonus video: