Mijović: Pogodili su nevjerovatne šuteve; Kasimiro: Pobijedili smo veliku ekipu

Budućnost izgubila od Unikahe 91:87

9424 pregleda 0 komentar(a)
Sa meča Unikaha - Budućnost Voli, Foto: www.malagahoy.es
Sa meča Unikaha - Budućnost Voli, Foto: www.malagahoy.es

Trener Budućnost Volija Petar Mijović kazao je da su košarkaši Unikahe u posljednjih pet minuta pogodili "nevjerovatne šuteve" i da je to presudilo da njegov tim doživi poraz u Malagi (91:87), u meču 3. kola B grupe Evrokupa.

"Veoma teška utakmica, kontrolisali smo prvo poluvrijeme veoma dobro. U posljednjih nekoliko napada nismo dobro branili šuteve Alonsa, nakon "pik-en-rola". U nastavak smo ušli loše, bez energije prvih 5-6 minuta, nismo pravili dobre faulove, a oni su našli dobar ritam", kazao je Mijović.

"Uspjeli smo da se vratimo, promijenili smo stvari u odbrani, ali su oni pogodili nekoliko nevjerovatnih šuteva u posljednjih pet minuta. I mi smo imali lošu "skrin" odbranu nad Vačinskim, Alonsom, Butelom... Oni su imali i nekoliko lakih poena, mislim da je to odlučilo", naglasio je trener Budućnost.

Trener Unikahe Luis Kasimiro naglasio je da je njegov sastav pobijedio "ekipu koja je imala najbolje brojke u Evropi nakon dvije utakmice, računajući i Evroligu".

"Patili smo u prvom poluvremenu, jer su oni odigrali fantastično. Mi smo u nastavku podigli odbranu, natjerali smo ih da griješe, da gube lopte. U posljednjoj četvrtini igrali sa samopouzdanjem, što se vidjelo i u šutu. Pobijedili smo veliku ekipu, koju veoma poštujem i čestitam mojim igračima", rekao je Kasimiro.

Povezani članci

14. Oktobar 2020.

Prvi poraz u sezoni: Budućnost ispustila Unikahu

Bonus video: