Mornar traži senzaciju

Izabranici Mihaila Pavićevića večeras (19.30) na gostovanju Unikahi žele prvi „brejk” u Evrokupu, koji će im biti neophodan da bi izborili plasman u Top 16 fazu

5103 pregleda 1 komentar(a)
Neka bude kao u Baru: Derik Nidam na prvoj utakmici sa Unikahom, Foto: Mornar/Media Pro
Neka bude kao u Baru: Derik Nidam na prvoj utakmici sa Unikahom, Foto: Mornar/Media Pro

U prvih šest kola Evrokupa, košarkaši Mornara su na svom terenu upisali tri pobjede i poraz od Ulma, koji bi mogao da ih izbaci iz igre za Top 16 fazu na kraju grupe B.

Njemački tim ih je sinoć dostigao na 4. poziciji, ima i bolji međusobni skor, pa je Baranima u preostala četiri susreta, od čega će tri biti na strani, potreban bar jedan „brejk”. Prva šansa, možda i najnerealnija, pruža im se večeras (19.30) u „Hose Marija Martin Karpena areni”, domu košarkaša Unikahe.

Tim Mihaila Pavićevića je 6. oktobra ostvario najveću evropsku pobjedu u istoriji kluba baš protiv španske ekipe, koju je u „Topolici” savladao 90:80. Odigrali su tada Barani sjajnu utakmicu, ubacili 58 poena u prvom poluvremenu, trojke šutirali 45 odsto i nagovijestili da će opravdati specijalnu pozivnicu.

- Mi smo im - da stvar bude gora po nas - jedna vrsta dužnika. Doživjeli su u Baru prvi poraz od jedne crnogorske ekipe. Sigurno će ući motivisani u taj meč - podsjetio je Pavićević na činjenicu da je tim iz Malage imao svih osam pobjeda protiv Budućnosti (u međuvremenu upisao i devetu) i dvije nad Mornarom prije dolaska na jug Crne Gore.

Unikaha sjajno šutira za tri poena i prva je po tom parametru u Evrokupu sa 67 pogođenih šuteva iza linije 6,75 metara, uz 39,9 odsto uspješnosti. Koliko može da bude neugodan za tri poena, tim Luisa Kasimira je pokazao u posljednjoj četvrtini protiv Budućnost Volija, kada je pogodio šest puta (tri dao Adam Vačinski, dvije Dario Brisuela, jednu Aksel Butej) i riješio pitanje pobjednika.

- Unikaha igra u jakom ritmu 40 minuta, pogotovo na domaćem terenu. Ako počnemo s njima da trčimo i da se nadigravamo u toj tranzicionoj igri, onda nam se ne piše dobro. Moramo biti vrlo mudri, pametni, da probamo da ih usporimo, da im ne damo lake poene iz tranzicije gdje su oni zaista izuzetno jaki i sa pametnim napadom pokušamo da iskontrolišemo tu tranzicionu igru - poručio je Pavićević.

Na vrhu tabele grupe B su Metropoliten i Unikaha sa skorom 4:2, potom slijede Budućnost (3:2), Mornar (3:3) i Ulm (3:4), dok je Breša (1:5) praktično otpisana.

- Svaka utakmica je meč-lopta. Ne samo za nas, nego za svakoga. Svih šest ekipa imaju šanse, neko veće, neko manje. I mi u svaki susret ulazimo da iskoristimo šansu, ako nam se ukaže. Ako jednom dobijete nekoga, onda ne bi trebalo da bude i drugi put iznenađenje. Znamo da će biti izuzetno teško, idemo da damo sve od sebe - zaključio je Pavićević.

U timu opet nema Milka Bjelice, jer je tek u ponedjeljak i juče dobio dva neophodna negativna PCR testa, kako bi mogao da se vrati treninzima.

Bonus video: