Tri crnogorska derbija u Sarajevu: Lovćen i Podgorica otvaraju seriju

U 5. kolu ABA 2 lige danas (15 časova) sastaju se Lovćen i Podgorica, ekipe koje će u glavnom gradu BiH igrati i sa Sutjeskom

1698 pregleda 0 komentar(a)
Najavljuje sve tri pobjede Lovćena: Marko Mugoša, Foto: ABA liga
Najavljuje sve tri pobjede Lovćena: Marko Mugoša, Foto: ABA liga

Četiri dana nakon vatrenog derbija u Prvoj ligi, Lovćen i Podgorica će se sudariti i u trećem “balonu” ABA 2 lige u Sarajevu.

Cetinjani su u subotu slavili u “Bemax areni” 84:74, predvođeni sjajnim Šveđaninom Ilajdžom Klerensom, koji je sa 38 poena bio nerješiva enigma za izabranike Nebojše Bogavca. Na tom meču je za tim Petra Jovanovića debitovao dugogodišnji centar Mornara Uroš Luković, koji će biti veliki adut na tri meča u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Obje ekipe pred današnji meč u “Areni Hills” imaju po dva trijumfa i poraza, pa je jasno da će pobjednik napraviti važan korak ka plej-ofu. Lovćen je poslije prvog turnira na Zlatiboru jedini, uz Borac iz Banjaluke, imao maksimalan učinak, ali je u Osijeku izgubio oba puta.

- U Osijeku smo imali problema sa povredama i doživjeli smo dva poraza. Vezali smo pet pobjeda u domaćem prvenstvu, a veliku smo upisali baš protiv Podgorice, što nam daje dodatnu energiju pred novi okršaj sa njom. Dobili smo veliko pojačanje dolaskom Uroša Lukovića, najboljeg centra ABA 2 lige. Ambicije su jasne - zanimaju nas samo pobjede na sva tri meča u Sarajevu - istakao je Marko Mugoša, koji je sa Lukovićem dugo bio saigrač u Mornaru.

Lovćen će u Sarajevu igrati još jedan crnogorski derbi protiv Sutjeske, a sudariće se i sa skopskim MZT-om. Podgoričane, takođe, očekuje duel sa Nikšićanima, kao filijalom Partizana - zemunskom Mladosti.

- Očekuju nas tri jako zahtjevne utakmice i to u kratkom vremenskom intervalu. Nakon dva “balona”, te obaveza na domaćoj sceni, sada smo opet fokusirani na regionalno takmičenje. Na tri utakmice nas očekuju dva protivnika iz Crne Gore, koji su nam ujedno i konkurenti za plasman u ABA 2 ligu kroz domaći šampionat. Osim Lovćena i Sutjeske, igraćemo i protiv Mladosti, koja je prikazala dobru igru u dosadašnjem dijelu takmičenja - kazao je Marko Kovačević, koji je prije četiri dana dao 12 poena protiv Lovćena.

Bek iz Novog Sada je najbolji meč sezone odigrao na startu ABA 2 lige protiv Heliosa, kada je ubacio premijeri protiv Heliosa (kada je ubacio 21 poen). Prethodnog vikenda Podgorica je poražena u koš. Na ostalim mečevima nije prebacio šest, a jasno je da će bez njegovog učinka biti teško da tim iz glavnog grada Crne Gore trijumfuje.

- Vjerujem da ćemo odreagovati nakon poraza u posljednjem meču domaćeg šampionata. Moramo da odigramo agresivno, kako u odbrani, tako i u napadu, i da ispoštujemo dogovor iz svlačionice. Uz timsku igru, vjerujem da rezultat neće izostati - jasan je Kovačević.

Bonus video: