Američki Crnogorac srušio crnogorskog Španca: Peri preko Mirotića za polufinale Kupa kralja

Unikaha nakon produžetka savladala Barselonu 89:87 i izborila duel sa Realom, koji je u prvoj drami u Badaloni porazio Valensiju 86:85. Kendrik Peri heroj tima iz Malage, Nikolas Laprovitola tragičar Katalonaca

10435 pregleda 10 komentar(a)
Foto: www.facebook.com/UnicajaBaloncesto
Foto: www.facebook.com/UnicajaBaloncesto

Nestvaran meč odigrali su Unikaha i Barselona, a u polufinale Kupa kralja ide tim iz Malage nakon pobjede poslije produžetka - 89:87.

Heroj je bio crnogorski reprezentativac, Kendrik Peri, koji je 9,3 sekunde prije kraja dao koš odluke. I to, zanimljivo, preko Španca rođenog u Podgorici, Nikole Mirotića.

Tragičar je bio Nikolas Laprovitola, koji je 0,8 sekundi prije kraja iznudio faul Alberta Dijasa. Lopta nije prošla kroz obruč, iako je bila jako blizu, a onda je Argentinac promašio prvo bacanje.

Drugo namjerno nije pogodio, ali je lopta završila u rukama junaka Perija.

Crnogorski reprezentativac je meč završio sa 22 poena, šest skokova i četiri asistencije, a efikasniji od njega je bio samo Dario Brisuela (27).

Mirotić je bio najefikasniji u poraženoj ekipi sa 15 koševa, dvocifren učinak su imali i Laprovitola (12), Tomaš Satoranski (11) i Kori Higins (10).

Unikaha će u subotnjem polufinalu igrati protiv Reala, koji je u prvoj od dvije velike drame u Badaloni savladao Valensiju 86:85. Kris Džons je imao dva šuta za pobjedu, ali je promašio.

Bojan Dubljević je za „narandžu” upisao devet poena, a Džona Radebou četiri.

Bonus video: