Završena "COK 3X3 dječija liga 2K23"

Prvo mjesto u finalu je osvojila ekipa E-ROMA, drugo Lovćen, a treće Doktori

1899 pregleda 0 komentar(a)
Foto: COK
Foto: COK

"COK 3X3 dječija liga 2K23" završena je sinoć u Podgorici.

"Cilj “COK 3X3 dječije lige” je prije svega promocija sporta i olimpijskih vrijednosti kroz 3X3 takmičenje, a za predavanja i radionice bili su zaduženi crnogorski olimpijci. Uz puno priče, osmjeha, anegdota naši budući šampioni su se družili sa već dokazanim sportskim asovima. Rezultati to potvrđuju ono što svi odavno i znamo - da je Crna Gora sportska zemlja, a košarka je jedan od najpopularnijih sportova među najmlađim starosnim grupama", saopštili su organizatori.

Nakon uspješno organizovanih dječijih turnira u Portonovom, Nikšiću, Mojkovcu, Žabljaku, Pljevljima, Bijelom Polju, kvalifikacijama Podgorica i jug - završnice ovogodišnje COK 3X3 dječije lige 2K23 igrala se sinoć u Podgorici.

"Uz veliku zahvalnost svih učesnika, naših najmlađih, njihovih trenera i klubova imali smo zadovoljstvo da uživamo u bravurama i potezima naših 384 učesnika iz 96 ekipa iz cijele Crne Gore koji su odigrali 190 utakmica."

Kvalifikacije za Podgoricu i jug juče su otvorile proslavljena rukometašica Bojana Popović i reprezentativka Crne Gore u košarci – Jovana Savković. Treće mjesto na kvalifikacijama za Podgoricu pripalo je ekipi “Tološani” u sastavu Andrija Drobnjak, Vuk Jovanović, Mihailo Dobrović i Jovan Laković.

Drugo mjesto izborila je ekipa Slavija koju čine Matija Veković, Milorad Radević, Ognjen Vukić i Ognjen Vujačić, dok je prvo mjesto osvojila ekipa Milenijum Zabjelo u sastavu Đorđe Knežević, Vuk Jeknić, Luka Vukićević i Nikola Mirković.

Kvalifikacije za jug igrale su se odmah posle, a treće mjesto osvojili su Bad Boys u sastavu Vuk Đurović, Ognjen Marljukić, Nikola Milogorić i Stefan Dabanović, drugo mjesto pripalo je “Doktorima” u sastavu: Filip Vukmirović, Nikita Stankovi, Aleksa Radošević i Aleksa Šapić.

Prvo mjesto osvojili su dječaci iz “Lovćena”: Vukašin Vujović, Đorđe Doderović, Nikola Pejaković i Pavle Vujović.

Pobjedničkim ekipama pehare su uručile crnogorske rukometašice Maja Savić i Vanesa Agović.

"15 najboljih ekipa odmjerilo je snage na završnom turniru, na kojem je uvodnu riječ imala Katarina Bulatović – sportska direktorica ŽRK Budućnost Bemax, nakon čega je publika zahvaljujući saradnji sa Plesnim savezom Crne Gore uživala u pokretima mladih i starijih plesača break dance-a iz plesnog kluba Sonrisa i plesnog kluba Mystic iz Podgorice."

Treće mjesto na COK 3x3 Dječijoj ligi pripalo je ekipi iz Podgorice - Doktorima u sastavu: Filip Vukmirović, Nikita Stankovi, Aleksa Radošević i Aleksa Šapić.

Drugo mjesto izborila je ekipa koja je osvojila kvalifikacije za južnu regiju - Lovćen u sastavu: Vukašin Vujović, Đorđe Doderović, Nikola Pejaković i Pavle Vujović.

Prvo mjesto u uzbudljivom finalu osvojila je ekipa E-ROMA koja je debitovala na turniru u Bijelom Polju, a sastav ekipe čine Ognjen Jokić, Matija Furundžić, Stefan Šebek i Milovan Milić.

"COK je najboljim ekipama obezbijedio vrijedne nagrade, koje je dječacima uručila Ana Mihailović ispred kompanije “One”, dok je pehare za prva tri mjesta uručio košarkaš Budućnosti Voli Petar Popović", navodi se u saopštenju.

Bonus video: