Preminuo Janko Lukovski, makedonska košarkaška legenda, kao trener radio i u Nikšiću

Lukovski je bio dobar igrač u velikoj Jugoslaviji, a još bolji stručnjak, koji je dio trenerske karijere proveo i u Nikšiću, gdje je u sezoni 1999/2000 vodio Ibon - današnju Sutjesku

2703 pregleda 5 komentar(a)
Foto: kfsm.mk
Foto: kfsm.mk

Janko Lukovski, košarkaška legenda Sjeverne Makedonije, preminuo je u 77. godini u Novom Sadu, objavio je Košarkaški savez te zemlje.

Lukovski je bio dobar igrač u velikoj Jugoslaviji, a još bolji stručnjak, koji je dio trenerske karijere proveo i u Nikšiću, gdje je u sezoni 1999/2000 vodio Ibon - današnju Sutjesku.

Ponikao je u Rabotničkom, kojeg je kasnije sa klupe predvodio do najvećeg uspjeha u SFR Jugoslaviji i trećeg mjesta u šampionatu 1992.

Od 1982. do 1986. bio je član stručnog štaba kadetske i mlade reprezentacije Jugoslavije i tada kao asistent Rusmira Halilovića imao priliku da trenira Žarka Paspalja, Dražena Petrovića, Jurija Zdovca...

Veliki trag, posebno u radi sa mladima, ostavio je i u Srbiji.

Košarkaško znanje prenio je i na sina Dragana Lukovskog, koji je između ostalih nosio dresove Partizana, Crvene zvezde, Fenerbahčea i Po Orteza, a bio je i dio reprezentacije SR Jugoslavije koja je 1998. osvojila Svjetsko prvenstvo.

Bonus video: