Ivanović ide na Real, Baskonija preko Virtusa do plej-ofa

Iako je večeras morao bez Čime Monekea, crnogorski stručnjak je odlično pripremio utakmicu, a nakon izjednačenog prvog dijela, Baskonija je klub iz Bolonje pregazila u trećem dijelu

15569 pregleda 3 komentar(a)
Ivanović sa igračem utakmice Hauardom, Foto: X/Baskonia
Ivanović sa igračem utakmice Hauardom, Foto: X/Baskonia

Vratio se kada je Baskonija u Evroligi bila na 16. mjestu sa jednom pobjedom i četiri poraza - nešto manje od pola godine kasnije klub iz Baskije je u plej-ofu najjačeg evropskog takmičenja.

Duško Ivanović je i četvrti dolazak u Vitoriju učinio čarobnim - njegova Baskonija je u odlučujućem meču plej-ina na svom parketu savladala Virtus (89:77), plasirala se u četvrtfinale doigravanja i sada je očekuju spektakularni dueli sa Real Madridom.

Iako je večeras morao bez Čime Monekea, crnogorski stručnjak je odlično pripremio utakmicu, a nakon izjednačenog prvog dijela, Baskonija je klub iz Bolonje pregazila u trećem dijelu i potpuno zasluženo ide u plej-of.

Kada Markus Hauard ima svoje veče onda teško da šansu protiv Baskonije imaju i mnogo jači timovi od Virtusa - fenomenalni Amerikanac ubacio je 28 poena i bio ubjedljivo najbolji igrač susreta u Vitoriji.

Pratili su ga Metju Kostelo sa 19, Tadas Sedekerskis sa 16 poena... Na drugoj strani, Tornike Šengelija ubacio je 16 poena.

Baskonija je prije nekoliko dana u Beogradu u prvom meču plej-ina ubjedljivo poražena od Makabija, ali je očigledno da su Baskijci pravu šansu čekali pred svojim navijačima u "Buesa areni".

Upravo će meč Reala i Baskonije biti jedan od dva koji će otvoriti plej-of seriju - u utorak od 21 sat u Madridu. Nešto ranije tog dana (19.30h) igraće Panatinaikos i Makabi.

Nakon toga u srijedu će prve mečeve odigrati i ostali parovi četvrtfinala: Monako - Fenerbahče i barselona - Olimpijakos.

ČETVRTFINALE, 1. mečevi

Utorak

19.30h Panatinaikos - Makabi

21.00h Real - Baskonija

Srijeda

19.00h Monako - Fenerbahče

21.00h Barselona - Olimpijakos

Bonus video: