Baskonija poslije pet godina u četvrtfinalu Evrolige, Ivanović: Zaslužili smo plej-of, ali nemamo vremena da slavimo

Ekipa Duška Ivanovića savladala Virtus (89:77) i u četvrtfinalu će igrati sa Real Madridom

4675 pregleda 0 komentar(a)
Miler-Mekintajter u duelu sa Danstonom, Foto: Euroleague.net
Miler-Mekintajter u duelu sa Danstonom, Foto: Euroleague.net

Posljednju kartu za plej-of Evrolige uzela je Baskonija, koja je sinoć u "Fernandi Buesa areni" savladala Virtus (89:77) i zakazala četvrtfinalni obračun sa Rela Madridom (prvi susret u utorak u Madridu).

Bez povrijeđenog Čime Monekea, Baskonija je u trećoj četvrtini stekla ubjedljivu prednost, koju je čuvala do kraja utakmice. A do trijumfa je došla na krilima nestvarnog Markusa Hauarda, koji je meč završio sa 28 poena (1/7 za dva, 8/19 za tri).

"Srećni smo zbog naših navijača, zaslužili su ovo. Ali, moramo da nastavimo da igramo na visokom nivou. Imamo mnogo čemu da se radujemo", bile su prve impresije Hauarda nakon utakmice.

Velike zasluge imali su Met Kostelo i kapiten Tadas Sedekerskis. Kostelo je imao 19 poena i pet skokova, a Sedekerskis 16 poena i sedam skokova. A i Kodi Miler-Mekintajer je odigrao još jedan dobar meč - imao je osam poena, sedam skokova i osam asistencija.

"Osjećam se dobro, ovo je odličan rezultat. Zaslužili smo da budemo u plej-ofu. Momci si igrali dobro, strpljivo, vjerovali, borili se... Nemamo vremena za slavlje, jer igramo već u nedjelju. Nama je to normalno - da igramo svakog drugog dana. Nadam se da ćemo imati vremena da se odmorimo i pripremimo za sljedeću utakmicu", kazao je trener Baskonije Duško Ivanović.

Baskonija se plasirala u plej-of Evrolige prvi put od sezone 2018/2019. Španskoj ekipi sada predstoji borba za plej-of Endesa lige, a u narednom kolu, sjutra, gostuje Unikahi. Ivanovićeva ekipa je na devetom mjestu sa skorom 16-13 i ima trijumf manje od Manrese koja je na osmom mjestu, koje vodi u plej-of.

"Čestitam Baskoniji - igračima, treneru, klubu... Odigrali su sjajnu utakmicu. Ali, čestitam i mojim igračima. Imali smo priliku da igramo ovu utakmicu nakon duge sezone. Dokazali smo da možemo da igramo na svakom terenu, protiv svih ekipa. Neka drugi procijene da li smo zaslužili da se plasiramo u četvrtfinale", poručio je trener Virtusa Luka Banki.

Bonus video: