Peres slavio u Saudijskoj Arabiji, Alonso ostao bez podijuma

Aktuelni šampion, Maks Ferstapen, završio na drugom mjestu nakon što je krenuo sa 15. pozicije

2251 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Vozač Red Bula Serhio Peres slavio je danas na Velikoj nagradi Saudijske Arabije.

Peres je drugu trku u ovogodišnjem šampionatu završio ispred aktuelnog šampiona Maksa Ferstapena i vozača Mercedesa Džordža Rasela.

Na trećem mjestu je prvobitno završio Fernando Alonso, ali je kažnjen sa deset sekundi, jer nije pravilno odslužio kaznu nakon ulaska u boks, pa je na kraju trku završio na četvrtoj poziciji, iza Rasela. Alonso je čak bio na podijumu tokom intoniranja himni, ali je nakon toga ustanovljeno da je pogriješio, pa je ostao bez 100. podijuma u karijeri.

Alonso je poveo od starta, ali je do kraja prvog kruga dobio kaznu jer nije bio dobro pozicioniran prije nego što su se pogasila svjetla. Peres je u četvrtom krugu pretekao Španca i vratio se u vođstvo, koje je održavao do samog kraja.

Ferstapen, koji je krenuo sa 15. pozicije, je u 18. krugu došao do petog mjesta, a brzo i do drugog. Do kraja trke nije uspio da pretekne kolegu iz Red Bula, pa je završio na drugom mjestu.

Na petom mjestu je završio drugi vozač Mercedesa Luis Hamilton. Vozač Ferarija Karlos Sainc bio je šesti, a iza njega su bili timski kolega Šarl Lekler i Esteban Okon u bolidu Alpina. Osvajače bodove kompletirali su drugi vozač francuskog tima Pjer Gasli i Kevin Magnusen koji brani boje Hasa.

Ferstapen sada na čelu generalnog plasmana ima 44 boda, jedan više od Peresa, dok je Alonso treći sa 27.

Šampionat se nastavlja drugog aprila trkom za Veliku nagradu Australije.

Bonus video: