Ferstapen: Fernando Alonso je neuporedivo talentovaniji od Luisa Hamiltona

Leteći Holanđanin smatra da su Alonso i on u Formuli 1, pandan fudbalskoj viziji Johana Krojfa

3891 pregleda 4 komentar(a)
Ferstapena i Alonsa od ostalih dijeli "poseban" osjećaj, Foto: REUTERS
Ferstapena i Alonsa od ostalih dijeli "poseban" osjećaj, Foto: REUTERS

Holanđanin Maks Ferstapen slovi za najboljeg pilota današnjice, a nadimak "Leteći Holanđanin" svakako ide uz njegovo ime i vožnju bolida Red Bula do krajnjih granica.

Sam dvostruki uzastopni prvak Formule 1, smatra da je u istoj klasi sa Fernandom Alonsom, koji sjajno vozi bolid Aston Martina i španskom veteranu je samo jednom izmakao podijum ove sezone.

"Znate, Johan Krojf je bio veliki obožavalac Formule 1 i ostaje mi žal da nije doživio da uživa u mojim titulama. Nadao se tome za Holandiju. Ali on je znao da će se to desiti, on je imao neuporedivo šire vidike od ostalih, bilo kao igrač na terenu ili kao trener. Srećan sam što sam imao prilika da razgovaram i učim od njega tokom borbe sa opakom bolešću", naglasio je Ferstapen.

"Poput Krojfa u fudbalu, i u Formuli ima ljudi širih vidika. Vjerujem da sam ja taj, ali i Fernadno Alonso iz Aston Martina", pohvalio se Ferstapen.

On smatra da je dvostruki prvak, Alonso, bolji vozač od sedmostrukog šampiona, Britanca Luisa Hamiltona.

“Sviđa mi se pomisao da nam ti širi vidici daju prednost i na stazama Formule 1. To se ne postiže napornim trenigom, i zato tako malo pilota posjeduje te moći. Fernando ih sigurno ima - osjećam to u načinu na koji upravlja automobilom, uočava detalje, pokazuje dodatne sposobnosti: može "letjeti" do krajnjih granica i razmišljati i o drugim stvarima", istakao je Ferstapen i dodao:

“Ne mogu isto reći za Luisa Hamiltona, jer Fernando ima bolji instinkt. Možda će me početi mrziti u Britaniji zbog toga, ali ja tako osjećam i vidim”, kazao je Holanđanin za londonski Tajms.

Bonus video: