Crnogorski kapiten Petar Marčić nije sudijama ostavio prostora - Belgijanca bacao dva puta

Nakon Tomislava Đinovića u lakoj, i kapiten bokserske selekcije Petar Marčić boksovaće za evropsku medalju u hali "Aleksandar Nikolić"

8995 pregleda 61 reakcija 1 komentar(a)
Marčić sebi stvorio priliku za revanš Francuzu, Foto: facebook/Petar Marčić
Marčić sebi stvorio priliku za revanš Francuzu, Foto: facebook/Petar Marčić

Kapiten crnogorskih boksera Petar Marčić nije ostavio sudijama u hali "Aleksandar Nikolić" u Beogradu izbora - sa dva nokdauna preokrenuo je bodovni saldo na listama i rutinski savladao belgijskog polutešakaša Sinembia Ajtana Ležanazea.

U borbi za polufinale i medalju na Evropskom prvnstvu u Beogradu, bokser BK Budva Marčić, boksovaće protiv starog znanca, Francuza Sezara Jođerlina, koji ga je eliminisao sa prvog oplimpijskog kvalifkacionog turnira u Italiji.

No, Marčić će imati šansu za revanšom, pošto se Francuzn "provukao" nakon dugotrajnog preglsavanja protiv Italijana Alfreda Kromvela.

A Marčić je sjajno ušao u meč protiv Belgijanca, koji je šitokim krošeima samo pomjerao vazduh, dok je naš kapiten, sa druge strane, bio filigranski precizan i svaki napad je bio smislen i djelotvoran.

No, trojica od pet sudija dala su prednsot Ležanazeu, što je poremetilo ritam Marčiću. Ipak, uspio je da na pola minuta do isteka druge runde plasira žestoki udarac ijevom u tijelo a onda "odapne" strahoviti desni kroše za nokdaun.

Belgijanac je po isteku brojanja iskusno izbacio gumicu, dobio dodatnu pauzu ali je pretrpio još jedan nokdaun prije nego ga je spasao gong,

Na dvije sudijske liste Marčić je imao nedostižna tri peona prednosti i Belgijanac je mogao do pobjede samo nokautom, jer bi svakim drugim epilogom nezavisni supervizori na osnovu video snimka pobjedu dodijelili Budvaninu.

No, nije bilo potrebe za tim, jer je Marčić ubjedljivo bio bolji u trećoj rundi.

"Dobro je, nisam se umorio. Iznenadilo me je kad asu mi nakon prev trunde u uglu rekli da su njemu bodovali 3:2, pojačao sam i završio posao. Biću spreman za revanš Francuzu. Moram uraditi sve da dobijem taj meč. Biću spreman i odmoran", kazao je Marčić.

Večeras u programu od 19 sati će u ring kultne beogradske dvorane i naš teškaš, Dilan Prašobvić, a rival će mu biti Litvanac Algidars Baniulis.

U gornjem dioejlu kostura do 80 kilograma, u kojoj boksuje Marčić, najveće iznenađenje dosadašnejg šampionata priredio je bokser Sjeverne Makedonije Arijen Iseni, koji je nakon dugotrajnog preglasavanja dobio prvog favorita, Rafaela Hovanesjana iz Jermenije - 4:3.

Prvi nosilac se nije uspio prilagoditi na disatncu koju je sjano desnim direktom držao Iseni.

Iseni će na "megdan" domaćem boskeru Rastku Simiću,. koji je bio ubjedljiv sa dva nokdauna protiv Estonca Antona Vinogradova i jednoglasnih 5:0.

U nedjelju će prvi meč imati bokser Budve Stefan Savković (do 71).

Za utorak je planirana četvrtfinalna borba Tamare Radunović (do 70 kilograma) protiv Mađarice Ređine Lakoš.

Plasman u četvrtfinale juče je izborio Tomislav Bato Đinović, u kategoriji do 60 kilograma, nokautiravši Mađara Armanda Kruzita Kovača. U četvrtfinalu, 24. aprila, čeka ga Francuz Lune Amraui koji je u osmini finala pobijedio Stefana Camovića iz Srbije.

Bonus video: