Cilj glavna faza, a onda...

Rukometaši Crne Gore sjutra putuju u Krakov, koji će im biti dom najvjerovatnije do 23. januara, nakon šest utakmica na 28. Svjetskom prvenstvu

12812 pregleda 8 komentar(a)
Najveći adut u napadu uz prezimenjaka Miloša: Branko Vujović, Foto: Reuters
Najveći adut u napadu uz prezimenjaka Miloša: Branko Vujović, Foto: Reuters

Boravak u Dohi je gotov, rukometaši Crne Gore sjutra preko Varšave idu u Krakov, koji bi trebalo da im bude dom sve do 23. januara. “Lavovi” će u jednom od najljepših gradova istočne Evrope, gdje je Stiven Spilberg snimao kultni film “Šindlerova lista”, pokušati da ispišu neki svoj scenario, koji bi ih doveo do same završnice Svjetskog prvenstva.

Prvi cilj je jasan i realan - u konkurenciji Španije, Čilea i Irana je potrebno osvojiti jedno od prva dva mjesta, kako bi došlo do ukrštanja sa tri tima iz grupe B, u kojoj su Francuska, Poljska, Slovenija i Saudijska Arabija. Potajna nada je jedno od prva dva mjesta u novoformiranoj grupi I, koje vodi u četvrtfinale, mada je to jako teško ostvariti u paklenoj konkurenciji “ispanosa” i “eksperata”.

- Odlično smo iskoristili vrijeme da ponovimo stvari koje smo ranije radili, ali i da uigramo nove i spremimo se za prvenstvo. Cilj nam je da se pokažemo u najboljem mogućem svjetlu, prođemo grupu i pokušamo da izvučemo maksimalan broj bodova - poručio je Radojica Čepić.

”Lavovi” će biti favoriti protiv selekcija iz Južne Amerike i Azije, ali će im biti pakleno teško na otvaranju grupe, u četvrtak u 20.30 časova protiv Španije, koja je osvajala medalje na četiri posljednja velika takmičenja.

- Ne smijemo nikoga da potcjenjujemo. Naravno, najviše vremena smo posvetili Španiji, jer nam je to prvi meč. To je najteži protivnik u grupi, mnogo bi nam značilo da uzmemo i bod, kako bismo lakše nastavili prvenstvo i nadali se nečem drugom - stidljivo najavljuje velike stvari mladi Pljevljak.

Najveći adut u napadu, pored letećeg lijevog krila Miloša Vujovića, biće njegov prezimenjak Branko. Sjajni desni bek priznaje da jedva čeka debi na svjetskim prvenstvima.

- Odradili smo dobro pripreme za Svjetsko prvenstvo, već se pomalo osjeća nervoza u ekipi, jer svi iščekujemo prvi meč. Španija je, naravno, favorit i na toj utakmici i u grupi, ali ćemo se potruditi da pokažemo naše najbolje strane i dokažemo da imamo karakter, da ne odustajemo 60 minuta. Sigurno se nećemo predati, igraćemo najbolje što umijemo i znamo. Nadam se pozitivnom rezultatu, ali je najvažnije da prođemo u glavnu fazu i u njoj tražimo šansu za četvrtfinale - istakao je 24-godišnji Nikšićanin.

Crna Gora je na Evropskom prvenstvu u januaru prošle godine oduševila, redom rušila Sjevernu Makedoniju, Sloveniju i Hrvatsku, prije nego što je ostala bez snage i svježine zbog problema sa koronavirusom. Tada je poslije 14 godina prošla u glavnu fazu EP, osvojila 11. mjesto, sada će pokušati da ode još dalje.

- Cilj je da budemo učesnici svakog velikog takmičenja, do sada smo to uspijevali i nadam se da ćemo i u budućnosti. Podižemo ljestvicu, stalno pokušavamo da postavimo neki novi standard. Mislim da imamo kvalitet za to, prije svega želju i volju, što je najbitnije. Nadam se da ćemo i na ovom prvenstvu napraviti uspjeh kakav nismo do sada. Razmišljamo samo o prve tri utakmice, želimo da pokažemo da smo ista ekipa sa Evropskog prvenstva, da ono nije bilo slučajno. Cilj nam je da pokažemo da možemo da budemo neugodan rival, kako manjim, tako i velikim reprezentacijama - zaključio je ljevoruki majstor.

Bonus video: