Posljednji meč kod kuće: Budućnost sa Odenzeom

Rukometašice Budućnost Bemaxa dočekuju tim iz Danske (18 sati) od kojeg su u prvom dijelu sezone izgubile 39:24

5999 pregleda 1 komentar(a)
“Znamo na šta treba da obratimo pažnju”: Nađa Kadović, Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost
“Znamo na šta treba da obratimo pažnju”: Nađa Kadović, Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Pretposljednju utakmicu u Ligi šampiona ove sezone, posljednju na svom terenu, rukometašice Budućnost Bemaxa igraju protiv Odenzea. Dankinje su drugoplasirane, na dobrom su putu da osiguraju plasman u četvrtfinale, a “plave” su odranije ostale bez ambicija - jedino žele da u posljednja dva meča ostave utisak i probaju da osvoje što više bodova.

Izabranice Bojane Popović su u eliti savladale jedino švedski Savehof (dva puta), imaju i remi sa Brestom u Francuskoj, a doživjele su i devet poraza.

- Odenze je ekipa sa odličnim bekovima i to će nam biti u fokusu. Bolja je energija nakon pobjede nad Savehofom, a u ovom meču želimo da pružimo otpor, odradimo sve ono što je do nas i ispravimo svaku grešku koju smo imali u prvom duelu protiv ovog rivala. Sigurno neće biti lako, ali moramo da imamo fokus u napadu, da budemo odlučnije i da svaku šansu iskoristimo - rekla je pivotkinja Andrijana Popović.

Duel sa Odenzeom u “Bemax areni” počinje u 18 sati.

- Ako počnemo sa dobrom odbranom i spriječimo neke lake golove sigurno će nam biti lakše u napadu. Treba od prvog minuta da pokažemo agresivnost koju skandinavske ekipe i ne vole. Da “grizemo” i budemo kao jedno - istakla je Popović.

Lijevo krilo Nađa Kadović ističe da je Odenze jako opasan protivnik iz kontranapada. Budućnost je u prvom meču u Danskoj glatko izgubila - bilo je minus 15, 39:24.

- Teška sedmica je iza nas, jer je polovina igračica je bolesno. Treniramo faktički četiri na četiri, ali trudimo se, borimo se i analiziramo... Mislim da znamo na šta treba da obratimo pažnju. Nisu to neka prevelika imena u Odenzeu koliko je u pitanju dobar tim i veliko zajedništvo - jasan je Nađa Kadović.

Budućnost će se od Lige šampiona oprostiti 17. februara kada gostuje Bitighajmu.

Bonus video: