Jadran i Primorac nastavljaju evropsku priču: Novljani u Barseloni, Kotorani domaćini turnira

Po dvije najbolje ekipe iz četiri nastaviće takmičenje u kvalifikacijama za Ligu šampiona

2827 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Krsto Vulović
Foto: Krsto Vulović

Vaterpolisti Jadrana i Primorca učestvuju na turnirima drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Jadran sjutra počinje turnir u Barseloni - protivnik na startu je rumunska Oradea u 19.15.

Novljane, koji su oslabljeni neigranjem Jovana Vujovića, Uroša Vučurovića i Damjana Vujičića, u petak čekaju dueli sa francuskom ekipom Nojzi le Sek (11.45) i portugalskom Vitorijom Gimaraeš (21.00), a u subotu se sastaju sa Barselonom (19.15).

"Grupa je izuzetno zahtjevna, protiv domaćina, francuskog vicešampiona i neogudne Oradee. Imamo problema oko sastava, bez trojice bitnih igrača, smatram da će biti teško, ali probaćemo da iskoristimo mečeve sa ozbiljnim ekipama, da podignemo nivo igre i da pokušamo da dođemo do plej-ofa", rekao je trener Jadrana Petar Radanović.

Primorac je od petka do nedjelje domaćin, a za plasman u plej-of će se u bazenu "Zoran Gopčević" boriti sa mađarskim OSC-om, grčkim Vuljagmenijem i francuskim Turkoanom.

Prvi rival kotorskog tima je Turkoan (petak od 18 sati), koji vodi crnogorski stručnjak Petar Kovačević, a u sastavu su naši internacionalci Dragan Drašković i Matija Brguljan.

Slijede dueli sa Vuljagmenijem (subota 18), te u nedjelju protiv OSC-a (11).

"Krem evropskog vaterpola dolazi u Kotor i treba pohvaliti klub i grad što organizuje ovakav turnir. Domaćini smo, to je uvjek motiv više, vjerujem i da će publika dati podršku protiv ozbiljnih timova", istakao je član stručnog štaba Primorca Vido Lompar.

Po dvije najbolje ekipe iz četiri grupe nastaviće takmičenje kvalifikacijama za Ligu šampiona, dok trećeplasirane i četvrtoplasirane idu u Evrokup, gdje kreću od drugog kola kvalifikacija.

Bonus video: