Stevanović izabrao za SP: Srbija u Fukuoki sa sedam debitanata, prvi put bez ljevorukog igrača

Svjetsko prvenstvo u Japanu počinje u ponedjeljak, a duel naše reprezentacije i Srbije zakazan je za posljednje kolo grupe D - 21. jula u pet sati ujutro po srednjeevropskom vremenu

3627 pregleda 0 komentar(a)
Jedna od prvih zvijezda Srbije: Nikola Jakšić, Foto: Shutterstock
Jedna od prvih zvijezda Srbije: Nikola Jakšić, Foto: Shutterstock

Donedavno najjača svjetska reprezentacija na novi planetarni šampionat dolazi u novom sastavu - sa čak sedam debitanata.

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Uroš Stevanović saopštio je spisak od 15 igrača za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Fukuoki, na kojem će se ta selekcija naći u grupi sa Crnom Gorom.

Osim sedmorice debitanata, Stevanović računa i na ukupno deset igrača iz domaćeg prvenstva.

Iako se znalo da će Srbija u Japan ići sa novim timom, očekivalo se da će "delfine" da predvodi Dušan Mandić. Ipak, on je zatražio dozvolu da ovog ljeta preskoči reprezentativne akcije, pa će tako Srbija prvi put od kada samostalno nastupa biti bez ljevorukog igrača na velikom turniru.

Debitanti na Svjetskom prvenstvu biće Vladimir Mišović, Vuk Milojević, Filip Janković, Đorđe Vučinić, Vasilije Martinović, Marko Dimitrijević i Bogdan Gavrilović.

Svjetsko prvenstvo u Japanu počinje u ponedjeljak, a duel naše reprezentacije i Srbije zakazan je za posljednje kolo grupe D - 21. jula u pet sati ujutro po srednjeevropskom vremenu. Prije toga, momke Vladimira Gojkovića očkuju mečevi sa Južnom Afrikom i Španijom.

Spisak Srbije:

Golmani: Branislav Mitrović (Lil) i Vladimir Mišović (Crvena zvezda). Igrači: Strahinja Rašović (Vašaš), Marko Radulović (Novi Beograd), Sava Ranđelović (Vašaš), Đorđe Lazić (Breša), Vuk Milojević (Crvena zvezda), Radomir Drašović (Novi Beograd), Nikola Jakšić (Novi Beograd), Filip Janković (Radnički), Nemanja Ubović (Vuljagmeni), Đorđe Vučinić (Novi Beograd), Vasilije Martinović (Novi Beograd), Marko Dimitrijević (Partizan), Bogdan Gavrilović (Radnički).

Bonus video: