Rodić prodao udio u Sloboden Pečatu

Nastupila je i ugovorna zabrana Aleksandru Rodiću bavljenjem medijskim poslom u Jugoistočnoj Evropi

4532 pregleda 3 komentar(a)
Rodić, Foto: Kurir
Rodić, Foto: Kurir

Suvlasnik najveće medijske firme u Sjevernoj Makedoniji Sloboden pečat, Aleksandar Rodić, prodao je svoj udio u kompaniji renomiranom advokatu, Vladimiru Galjku.

Ugovorom o prodaji njegovih medijskih kompanija u Srbiji i Hrvatskoj nastupila je i ugovorna zabrana Aleksandru Rodiću bavljenjem medijskim poslom u Jugoistočnoj Evropi, te je morao da izađe iz kapitala najveće medijske kompanije u Sjevernoj Makedoniji.

"Prije četiri godine prepoznali smo šansu za daljim razvojem Pečata i transformisali ga sa mojim partnerom iz Sjeverne Makedonije, Draganom Živkovićem, u apsolutnog štampanog i digitalnog lidera na makedonskom medijskom tržištu. Veoma sam ponosan na rad svih zaposlenih, koji su naporno radili prethodnih godina kako bi Sloboden Pečat postale najtiražnije novine u Sjevernoj Makedoniji, prepoznatljive po hrabrom, odgovornom i profesionalnom novinarstvu. Svoj udio u Sloboden pečatu odlučio sam da prodam dugogodišnjem prijatelju koji je čitavu deceniju bio jedan od mojih najbližih saradnika, Vladimiru Galjku. Izabrao sam njega jer sam siguran da će nastaviti u istom pravcu odnosno kompaniju razvijati na principima nezavisnog novinarstva i profesionalizma koje smo ovdje postavili zajedno, što mi je bio preovlađujući razlog u odabiru nasljednika", ističe Aleksandar Rodić.

"Drago mi je da je proces kupoprodaje uspješno završen i da sam postao suvlasnik ugledne medijske kompanije Sloboden Pecat. Za mene je velika čast da nastavim putem koji je gospodin Rodić sa svojim partnerom Draganom Živkovićem napravio modernu medijsku kompaniju koju odlikuje profesionalnst, nezavisno novinarstvo i sloboda. Sloboden Pečat je jedna od rijetkih kompanija u regionu Zapadnog Balkana koja je uspjela da ostvari taj težak cilj. Nakon visemjesečnih razgovora sa Aleksandrom Rodićem veoma mi je drago što je baš mene izabrao i ubijedio da nastavim njegovim putem", naglasio je Vladimir Galjak.

Aleksandar Rodić postao je suvlasnik firme “Sloboden pečat doo” u oktobru 2016. godine.

Bonus video: