„Smart“ predstavlja novi koncept u Frankfurtu

Pretpostavlja se da će električni “smart” imati solarne panele na krovu
134 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.09.2011. 14:58h

“Smart” kreće u novi proboj na svjetsko tržište, a za obilježavanje zvaničnog početka poslužiće promocija koncepta na Salonu automobila u Frankfurtu za manje od dvije nedjelje.

Nova studija zove se “smart for-vižen” i navodno je razvijena na novoj Dajmlerovoj platformi zajedno sa “Reno-Nisan” alijansom. Samim tim sljedeća generacija “smarta for-tu” dijeliće osnove sa nedavno predstavljenom novom generacijom “renoa tvingo”, a očekuje se da će se za pogon koristiti i dizel i benzinski i električni motori.

Prema prvim analizama fotografija novog koncepta, novi “smart” će biti čak i manji od aktuelnog, a poprimiće još ljupkiji izgled kako bi privukao novu, mlađu generaciju potencijalnih kupaca.

Njemački hemijski gigant BASF priključio se razvoju dizajna, tako što će svoje resurse staviti na raspolaganje kako bi se razvili novi materijali za točkove i vrata, a posebno za sigurnosnu ćeliju koja je postala zaštitni znak “smarta”.

Neki dodatni tehnički detalji nisu saopšteni, osim što se pretpostavlja da će električni “smart” imati solarne panele na krovu.

Galerija

Bonus video: