Policija pretresla kancelariju advokatice Kasalice: Privedena na saslušanje u SDT

"Optužuju je da nije imala punomoćje u dva predmeta u kojima je postupala, što je totalna glupost, jer bez punomoćja ne bi mogla zastupati nekoga pred sudom, niti bi joj iz trezora bio uplaćen novac na njen račun da nije bila pravni zastupnik sa punomoćjem. Mi znamo da policija nije danas pretresla kancelariju i oduzela joj dokumentaciju i telefone zbog toga, već zato što moj otac Zdravko Kasalica sa kolegama iz vojske prikuplja potpise za odbranu svetinja, koji će sjutra biti predati MCP", rekao je njen sin Darko Kasalica

24656 pregleda 297 reakcija 35 komentar(a)
Zgrada Specijalnog državnog tužilaštva, Foto: Boris Pejović
Zgrada Specijalnog državnog tužilaštva, Foto: Boris Pejović

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), policija je danas pretresla kancelariju advokatice Makedonke Kasalice u Podgorici.

Ona je nakon toga privedena na saslušanje u SDT.

Njen sin, Darko Kasalica kazao je "Vijestima" da su im policajci rekli da je privode zbog sumnje u pranje 1.600 eura, ali da oni znaju da to nije razlog njenog današnjeg hapšenja.

"Optužuju je da nije imala punomoćje u dva predmeta u kojima je postupala, što je totalna glupost, jer bez punomoćja ne bi mogla zastupati nekoga pred sudom, niti bi joj iz trezora bio uplaćen novac na njen račun da nije bila pravni zastupnik sa punomoćjem. Mi znamo da policija nije danas pretresla kancelariju i oduzela joj dokumentaciju i telefone zbog toga, već zato što moj otac Zdravko Kasalica sa kolegama iz vojske prikuplja potpise za odbranu svetinja, koji će sjutra biti predati Mitropoliji crnogorsko-primorskoj (MCP). Na tom spisku su i aktivni i penzionisani pripadnic vojske i Ministarstva odbrane. Misle da će moj otac pokleknuti pod ovakvim pritiskom. Neće, on brani svoje svetinje, kao što bi branio i svetinje svih naših komšija", rekao je Darko Kasalica.

Bonus video: