Kome su metak spremali Brajović i Kolumbijci?

Drugog avgusta 2020. godine, policijski službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije uhapsili su Podgoričanina Gorana Brajovića i državljane Kolumbije Costana Casa Jose Aleksandra (43) i Caicedo Bandoya Juan Davida (29)

59807 pregleda 38 reakcija 5 komentar(a)
Snajper (ilustracija), Foto: Shutterstock
Snajper (ilustracija), Foto: Shutterstock

Podgoričanin Goran Brajović i dvojica uhapšenih Kolumbijaca, osumnjičeni su da su članovi kriminalne organizacije koja je djelovala na međunarodnom nivou, a koja je formirana sa ciljem izvršenja neodređenog broja teških krivičnih djela protiv života i tijela.

To je juče “Vijestima” saopšteno iz Uprave policije.

Objašnjavaju da su policijski službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, 2. avgusta uhapsili dvadesetpetogodišnjeg Brajovića i državljane Kolumbije Costana Casa Jose Aleksandra (43) i Caicedo Bandoya Juan Davida (29).

Iz policije navode da su njih trojica tada privedeni zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo - stvaranje kriminalne organizacije i da su na dalju nadležnost, uz krivičnu prijavu, upućeni Specijalnom državnom tužilaštvu.

“Kako se osnovano sumnja, osumnjičena lica su članovi kriminalne organizacije koja je djelovala na međunarodnom nivou, a koja je formirana sa ciljem izvršenja neodređenog broja teških krivičnih djela protiv života i tijela. Dosadašnja kriminalistička istraga ukazuje da su navedena lica na teritoriji Crne Gore, preduzela aktivnosti usmjerene u cilju izvršenja teškog krivičnog djela protiv života i tijela, te je pravovremenom aktivnostima službenika Upave policije i lišenjem slobode osumnjičenih, spriječeno izvršenje planiranog krivičnog djela”, navodi se u odgovorima Uprave policije.

Dodali su da će službenici Sektora za brobu protiv organizovanog kriminala i korupcije, u narednom periodu, u saradnji sa partnerskim službama država regiona intenziviraće mjere i radnje usmjerene na identifikaciji ostalih članova navedene kriminalne organizacije:

“Kao i njihovom procesuiranju nadležnom tužilaštvu”, saopštili su “Vijestima” iz Uprave policije.

Bonus video: