UP: Policija preduzima sve da identifikuje vinovnike napada na objekat Islamske zajednice

Krivokapić je dao određene podatke načelniku, koje je policija već imala i po kojima je postupala

12667 pregleda 208 reakcija 7 komentar(a)
Kamenovane prostorije Islamske zajednice u Pljevljima, Foto: Privatna arhiva
Kamenovane prostorije Islamske zajednice u Pljevljima, Foto: Privatna arhiva

Načelnik Centra bezbjednosti Pljevlja, Dragan Slavulj sastao se juče sa liderom koalicije „Za budućnost Crne Gore“ Zdravkom Krivokapićem povodom događaja u Pljevljima, a danas sa glavnim imamom Islamske zajednice u tom gradu, Samirom Kadribašićem saopšteno je iz Uprave policije (UP).

"Slavulj je predočio relevantne činjenice i aktivnosti koje policija preduzima u odnosu na napad na imovinu Islamske zajednice u Pljevljima ali i saopštio Krivokapiću da sva saznanja i eventuale dokaze dostave policiji kako bi se vinovnici ovog nemilog događaja što prije identifikovali i priveli pravdi", saopšteno je iz UP.

Krivokapić je dao određene podatke načelniku, koje je policija već imala i po kojima je postupala.

"Načelnik Slavulj se danas sastao sa glavnim imamom Islamske zajednice u Pljevljima Samirom Kadribašićem u vezi dešavanja u ovom gradu. Konstatovano je da je situacija stabilna i pod kontrolom. Islamska vjerska zajednica u Pljevljima na čelu sa glavnim imamom Kadribašićem vjeruje u institucije države i očekuje da ce Uprava policije na profesionalan način zaštititi bošnjački narod i bošnjačke institucije u Pljevljima. Policija je izuzela video snimke sa video nadzora koji se nalaze u blizini oštećenog objekta i prikupila obavještenja od većeg broja lica. Preduzimaju se intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju napada na prostorije Islamske zajednice a policija će profesionalnim i odlučnim radom pronaći vinovnike ovog događaja i procesuirati ih nadležnim organima", kazali su iz Uprave policije.

Bonus video: