Odgođeno suđenje Milatoviću po tužbi Košute za povredu časti i ugleda

Košuta je u avgustu prošle godine tužio Milatovića zbog toga što ga je šef države na mreži Iks (nekadašnji Tviter) nazvao akterom "više zloupotreba službenog položaja, protiv kog su podnošene krivične prijave"

11572 pregleda 7 komentar(a)
Milatović, Foto: Luka Zeković
Milatović, Foto: Luka Zeković

U Osnovnom sudu u Podgorici odgođeno je za danas zakazano ročište po tužbi bivšeg predsjednika Upravnog odbora Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO) Alije Košute protiv šefa države Jakova Milatovića zbog povrede časti i ugleda.

Košutin punomoćnik, advokat Miloš Popović, kazao je Vijestima da je ročište odgođeno jer njegov klijent nije mogao da dođe u sud iz opravdanih ličnih i porodičnih razloga.

"Naknadnim rješenjem suda biće određen novi termin ročišta u kom će Košuta biti saslušan u svojstvu parnične stranke", naveo je punomoćnik.

Košuta je u avgustu prošle godine tužio Milatovića za povredu časti i ugleda zbog toga što ga je šef države na mreži Iks (nekadašnji Tviter) nazvao akterom "više zloupotreba službenog položaja, protiv kog su podnošene krivične prijave". Milatović je to učinio kritikujući praksu partijskog zapošljavanja aktuelne Vlade.

Košuta
Košutafoto: Boris Pejović

"Pored pokazanog neznanja i nesnalaženja u mnogim oblastima, prije svega ekonomskim, možda i najgore lice sadašnje Vlade je nastavak bestidnog zapošljavanja, i to često istaknutih DPS (Demokratska partija socijalista) kadrova - u javnosti prepoznatih po zloupotrebi položaja u prethodnom periodu...", naveo je Milatović.

Košuta traži da mu se zbog povrede časti i ugleda isplati pet hiljada eura.

Milatović je u novembru prošle godine, nakon što mu je dostavljena tužba, saopštio da poručuje "svim 'uvrijedjenim' partijskim funkcionerima da borbu protiv zloupotrebe državnih resursa u Crnoj Gori niko više ne može zaustaviti".

"I da ću se snažno zalagati kroz svoje političko djelovanje za Crnu Goru u kojoj su znanje i rad iznad partitokratije", naveo je tada predsjednik države.

Košuta je ranije bio aktivista DPS-a, a u Bošnjačku stranku (BS) je prešao kad je ona postala dio tadašnje vladajuće koalicije.

Pažnju javnosti privukao je 2019. godine, kad je kao direktor Uprave za inspekcijske poslove od države dobio stambeni kredit u iznosu od 40.000 eura, uprkos tome što je u imovinskom kartonu prijavio tri stana i dvije kuće.

Bonus video: