Mijajloviću i ostalim osumnjičenim produžen pritvor za dva mjeseca

Vanraspravno vijeće odbilo je žalbe advokata osumnjičenih i prhvatilo pedlog Specijalnog državnog tužilaštva da se uhapšenima produži pritvor

22564 pregleda 2 komentar(a)
Mijajlović, Foto: Luka Zeković
Mijajlović, Foto: Luka Zeković

Vanraspravno vijeće Višeg suda u Podgorici produžilo je pritvor Aleksandru Mijajloviću i za još 10 osoba koje Specijalno državno tužilaštvo tereti za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo krijumčarenje duvanskih proizvoda produžen je pritvor za dva mjeseca.

Vanraspravno vijeće odbilo je žalbe advokata osumnjičenih i prhvatilo pedlog Specijalnog državnog tužilaštva da se uhapšenima produži pritvor.

U akciji Specijalnog državnog tužilatva i Specijalnog policijskog odjeljenja, sprovedenoj u saradnji sa EUROPOL-om, uhapšeno je 11 osumnjičenih za stvaranje kriminalne organizacije i međunarodni šverc cigareta.

Specijalni tužioci utvrdili su da su ti uhapšeni radili pod okriljem dvije kriminalne grupe.

Prema tim informacijama, jednom kriminalnom ekipom rukovodili su Aleksandar Aco Mijajlović i još jedan za sada neidentifikovani organizator, kojeg tužioci traže.

U drugim predmetu prvookrivljeni je Milan Rogač, kojeg terete da je formirao tu kriminalnu ekipu.

Članovima kriminalne ekipe Mijajlovića Specijalno državno tužilaštvo (SDT) označilo je policajce Milenka Miću Rabrenovića, Radoja Rabrenovića, Dragana Backovića i Mirka Mijuškovića, zatim Dejana Jokića, Goluba Vojinovića, Milana Vukadinovića i nekoliko osoba na čijoj identifikaciji tužioci rade.

Tužioci tvrde da su u ekipi Rogača Nikšićani Zoran Žuti Đukanović i Mileta Simanić. Navodno, ta kriminalna grupa nije u nezakonitom poslu krijumčarenja cigareta sarađivala sa ekipom iz takozvanog Grand klana.

Bonus video: