Cungu optimista: Kosovara će doći više nego ikad

Cungu je naglasio da je delegacija Ulcinja svuda srdačno dečekana, kako kod lokalnih funkcioinera, tako i kod najviših državnih zvaničnika
56 pregleda 7 komentar(a)
Cungu Tači Kosovo, Foto: Privatna arhiva
Cungu Tači Kosovo, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 26.04.2016. 13:08h

Predsjednik Opštine Ulcinj Nazif Cungu najavio je za predstojeću sezonu rekordan broj turista sa Kosova, nakon sajma u Prištini.

On je na jučerašnjoj konferenciji za novinare kazao da je dobro što je sajam, umjesto u maju, održan u aprilu i izrazio očekivanje da će turisti u značajnom broju boraviti u Ulcinju već tokom prvomajskih praznika.

“Sajam su pratili svi značajniji mediji na Kosovu, a mi kao učesnici, osim što smo bili prisutni na svečanom otvaranju, organizovali smo i konferenciju za novinare koja je bila odlično posjećena. Takođe, članovi naše delegacije učestvovali su u nekoliko televizijskih emisija...”, kazao je Cungu.

Cungu je naglasio da je delegacija Ulcinja svuda srdačno dečekana, kako kod lokalnih funkcioinera, tako i kod najviših državnih zvaničnika.

“Svi oni direktno su pozvali građane Kosova da posjete Ulcinj. Zato bez sumnje mogu da konstatujem da ćemo ove sezone imati veći broj turista sa Kosova nego bilo kada do sada”.

Sajam turizma “Travel Fair 2016“ u Prištini održan je 21. i 22. aprila.

“Štand Crne Gore bio je apsolutno posjećeniji od svih ostalih. Organizatori sajma Ulcinju su dali posebno mjesto i značaj, a podršku smo imali i od Ministarstva prosvjete i Ministarstva trgovine i industrije”, kazao je Cungu.

Ulcinjsku delegaciju primio je i novoizabrani predsjednik Hašim Tači. Kod njega je prvo bio Cungu sa bliskim saradnicima, a kasnije je počasni građanin Ulcinja primio i predsjednika SO Ljora Nrekića, sa saradnicima.

“Neko je tako htio”, kazao je Nrekić, odgovarajući na pitanje zašto delegacija zajedno nije bila kod Tačija. On i Đoni nijesu htjeli da potvrde, ali ni da demantuju da je bilo propusta ili nesporazuma.

Bonus video: