Konkurs za novinare za doprinos vladavini prava

Pobjednik konkursa biće nagrađen učešćem na Svjetskom Forumu Demokratije koji će se od 17. do 21. novembra održati u Strazburu u organizaciji Savjeta Evrope
1 komentar(a)
olovka, novinarstvo, Foto: Shutterstock
olovka, novinarstvo, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 08.10.2015. 10:46h

Građanska alijansa raspisala je konkurs za nagradu za najbolji novinski tekst, radio, TV prilog ili aktivnost organizacija civilnog društva, koji su dali doprinos u oblasti vladavine prava u Crnoj Gori.

Na konkurs se mogu prijaviti novinari i organizacije civilnog društva, a o pobjedniku konkursa će odlučivati tročlani žiri, koji čine profesor na Pravnom fakultetu Univerziteta Mediteran i potpredsjednik Udruženja pravnika Branislav Radulović, profesorica na Fakultetu političkih nauka Olivera Komar i koordinator programa vladavine prava u Građanskoj alijansi Zoran Vujičić.

Prijavljene novinarske priče i aktivnosti moraju biti objavljenje tokom 2015, navodi se u saopštenju.

Pobjednik konkursa biće nagrađen učešćem na Svjetskom Forumu Demokratije koji će se od 17. do 21. novembra održati u Strazburu u organizaciji Savjeta Evrope.

“U prijavi na konkurs neophodno je poslati kratke podatke o autoru, kopiju priloga/ teksta ili obrazloženje aktivnosti, a svi zaintersovani mogu se prijaviti do 16. oktobra do 12.00h. Prijave možete slati na email: office@gamn.org (sa naznakom "Prijava za konkurs")”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: