Dobričanin novi medicinski direktor KCCG

Lazović je ranije smijenio najmanje devet direktora klinika
861 pregleda 13 komentar(a)
Vladimir Dobričanin, Foto: Boris Pejović
Vladimir Dobričanin, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 19.05.2015. 05:37h

Predsjednik sindikata doktora medicine dr Vladimir Dobričanin od juče je zvanično medicinski direktor Kliničkog centra Crne Gore (KCCG).

Na mjesto direktora Urgentnog centra, koje je pokrivao Dobričanin, imenovan je kardiohirurg Perica Maraš, potvrdio je “Vijestima” direktor KCCG prof. dr Ranko Lazović.

“Vijesti” su ranije objavile da je Dobričanin najozbiljniji kandidat za medicinskog direktora i da bi trebalo da zamijeni Ljilju Musić, kao i da će direktor Urgentnog najvjerovatnije biti Maraš.

Lazović je, nakon imenovanja za direktora KCCG, smijenio najmanje devet direktora. Odlučio je da na čelu Klinike za ortopediju bude Nikola Bulatović, umjesto Veliše Aligrudića. Smijenjen je i direktor Klinike za onkologiju Nebojša Crnogorac, a postavljen Vladimir Todorović. Za direktorku Klinike za ginekologiju postavljena je Snežana Raspopović. Na Klinici za očne bolesti direktoricu Biljanu Milojko zamijenio je Haris Kujundžić, dok je na Klinici za dermatovenerologiju smijenjena Ranka Vukašinović, a postavljena Milena Đurović. Direktora Klinike za anesteziologiju Zorana Jovančevića zamijenio je Hasib Lukač, dok je na čelo Poliklinike, umjesto Vladimira Vujovića, postavljena Žana Vujošević.

Lazović je ranije saopštio “Vijestima” da se prilikom promjena u KCCG vodio isključivo stručnim kriterijumima, zanemarujući privatne i partijske.

On je za direktora KCCG izabran u aprilu ove godine, nakon što je Milan Mijović podnio ostavku iz “ličnih razloga”.

Bonus video: