Polumatursko veče "Oktoiha" noć prije polaganja ispita?

“Vjerovatno će biti početkom juna, pa neka izaberu”, kaže Konjević
115 pregleda 2 komentar(a)
Vukić Konjević, Foto: Luka Zeković
Vukić Konjević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 27.03.2015. 16:21h

Roditelji učenika devetog razreda Osnovne škole „Oktoih” sa Zabjela negodovali su što je rukovodstvo te obrazovne ustanove predvidjelo da njihova djeca 25. maja imaju polumatursko veče, a sjutradan od 11 časova polažu polumaturski ispit.

Majka jedne od učenica devetog razreda, kazala je “Vijestima” da je to nemar prema djeci, koja neće moći da uživaju u polumaturskoj zabavi, kad ih sjutradan očekuje važan ispit.

“Djeca će, umjesto da se vesele, iščekivati polumaturski ispit, koji je veoma važan, jer od njega im zavisi upis u srednju školu”, kazala je ona.

Direktor škole Vukić Konjević je kazao da je 25. maj bio jedini termin kojim im je odgovarao u ponudi restorana SC “Morača”, istakavši da će ponuditi drugi datum ukoliko roditelji i razredne starješine to zatraže.

“Ponuđeni su nam bili termini za 21. i 22. maj, ali smo odbili, jer je tada praznik i možda ne bi došla sva djeca. Nudili su nam i četvrti maj, ali smo i taj termin odbili, jer nam je tad ekskurzija. Treći termin, 25. maj smo prihvatili”, kazao je Konjević.

On je naglasio da škola “neće biti nikakva prepreka”, istakavši da će se za novi termin raspitati u restoranu, pa ga saopštiti roditeljima.

“Vjerovatno će biti početkom juna, pa neka izaberu”, kazao je Konjević.

Bonus video: