Izložba pasa mješanaca u Budvi

Posjetioci i učesnici izložbe će biti u prilici da kupovinom nekog od radova volontera ,koji se ogleda u raznim artiklima
57 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.03.2014. 10:44h

Budva će u subotu biti domaćin “I izložbe pasa miješanaca Budva 2014", koja će u organizaciji NVO "ARKA Montenegro" biti održana u 13 časova u gradskom parku, kod Starog grada.

Prema riječima izvršne direktorke ARKA Montenegro Darinke Daje Ljubiše istovremeno odvijaće se i akcija udomljavanja pasa iz prihvatilišta za pse ,koje se nalazi na Paštrovskoj gori,kao i sakupljanje sredstava za sterilizaciju bezdomnih životinja, pasa i mačaka.

Posjetioci i učesnici izložbe će biti u prilici da kupovinom nekog od radova volontera ,koji se ogleda u raznim artiklima, ručno rađenih magneta, kolača, majice, sokovi... direktno daju svoj doprinos.

Svi psi učesnici izložbe imaju besplatnu vakcinu protiv bjesnila,a svi udomljeni psi besplatan kompletan klinički pregled,čišcenje od crijevnih i drugih parazita, kao ivakcinu protiv svih zaraznih bolesti", kazala je Ljubiša.

Ona je dodala da je za sve životinje obezbijeđena hrana..

"Čitava manifestacija predstavlja promociju ideje o udomljavanju,odgovornom odnosu prema životinjama generalno. Naša NVO takođe priprema prijedlog odluke koji će ponuditi prije svega opštini Budva,a dalje i nadležnim ministarstvima Crne Gore,kojom se nude rješenja ovog velikog problema,koji istina nije nepoznat i u regionu,a to je ogroman broj pasa i mačaka bez doma i vlasnika. Odluka bi medjutim ,morala biti praćena I zakonskim priznavanjem,na nivou države,sankcionisanjem zlostavljača i ubica životinja,ali I masovnom sterilizacijom životinja,za koju vlada interesovanje od stranih donatora,ali nažalost ,ne I dobar prijem nasih veterinara,uz časne izuzetke", kazala je Ljubiša.

Bonus video: