Potpredsjednik Opštine Budva pretučen na ulici

On je u policiji tvrdio da ga je napadač pozvao na telefon i tražio da se vide. Kazao je da je bio spreman da riješe nesporazum, ali da ga je I. Z. bez ikakvog razloga udario u lice
286 pregleda 54 komentar(a)
Ljubomir Filipović, Foto: Facebook.com
Ljubomir Filipović, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 15.11.2013. 14:46h

Potpredsjednik Opštine Budva i visoki funkcioner lokalnog odbora SDP-a Ljubomir Filipović, oporavlja se od operacije nakon što je zadobio teške povrede lica od udarca sugrađanina I. Z.

Slučaj ispituje policija, koja je i saslušala aktere incidenta.

Napad se dogodio krajem oktobra, kada je Filipović zadobio jak udarac u glavu, nakon čega je hitno prebačen u podgorički Klinički centar, gdje je operisan usljed preloma jagodične kosti.

Napadač je, međutim, rekao da je na takav postupak bio isprovociran ophođenjem i ponašanjem Filipovića

Filipović je podnio je krvičnu prijavu protiv muškarca, zbog nanošenja teških tjelesnih povreda.

Napadu je, prema informacijama “Vijesti”, prethodio nesporazum, sa političkom pozadinom.

Filipović je ispričao policiji da je jednoj sugrađanki koju poznaje, u gradu neformalno ponudio da se uključi u rad foruma mladih SDP-a.

Takav nastup, kako je ispričao policiji, prijatelj te djevojke I. Z. shvatio je kao provokaciju, zbog čega je i nasrnuo na Filipovića.

Akteri incidenta u policji su ispričali dvije potpuno različite priče.

Filipović je tvrdio da ga je napadač pozvao na telefon i tražio da se vide. Kazao je da je bio spreman da riješe nesporazum, ali da ga je I. Z. odmah i bez ikakvog razloga udario u lice.

Napadač je, međutim, rekao da je na takav postupak bio isprovociran ophođenjem i ponašanjem Filipovića.

Filipović je od jačine udarca pao, nakon čega se potpuno krvav odvezao do Doma zdravlja.

Odmah nakon prijema, vozilom Hitne pomoći transportovan je do kotorske Opšte bolnice, a potom hitno i za podgorički Klinički centar, gdje je i operisan.

Filipović je na mjesto potpredsjednika Opštine Budva došao početkom godine, na predlog Socijaldemokratske partije, kada je sjeo u upražnjenu fotelju koja od dolaska aktulene koalicione vlast - 2005. godine, pripadala toj partiji.

Bonus video: