Podgorica dobija Savjetovalište za pomoć osobama sa problemom kockanja

"Usluge psihološkog savjetovanja biće realizovane u Podgorici u prostorijama ADP Zid-a", rekla je Ignjatov
123 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 13.03.2013. 13:28h

Savjetovalište za psihološku pomoć i podršku osobama sa problemom kockanja i članovima njihovih porodica biće osnovano u Podgorici, najavila je njegov koordinator Tijana Ignjatov.

Ona je kazala da su njegovi osnivači Asocijacija za demokratski prosperitet (ADP) Zid iz Podgorice u saradnji sa Defektološkim savjetovalištem Entera iz Beograda, navodeći da je to prvo Savjetovalište u Crnoj Gori koje se bavi problemom kockanja.

"Psihološko savjetovanje će biti individualno, prilagođeno potrebama svakog korisnika"

"U okviru Savjetovališta predviđeno je upoznavanje javnosti sa problemom i posledicama kockanja i pružanje psiholoških usluga u vidu dijagnostičkih pregleda i psihološkog savjetovanja korisnika", kazala je Ignjatov agenciji MINA.

Prema njenim riječima, narednih mjeseci biće održane tribine u više crnogorskih gradova na kojima će građani biti informisani o tom problemu i mogućnostima korišćenja usluga Savjetovališta.

"Usluge psihološkog savjetovanja biće realizovane u Podgorici u prostorijama ADP Zid-a.

Psihološko savjetovanje će biti individualno, prilagođeno potrebama svakog korisnika", rekla je Ignjatov.

Ona je pojasnila da će psihološke usluge davati strani diplomirani defektolozi i psiholozi, specijalno obučeni za rad sa bolestima zavisnosti koji imaju višegodišnje iskustvo.

Ignjatov je kazala da će podaci korisnika Savjetovališta biti zaštićeni i sadržaj rada i razgovora, navodeći da će se voditi računa o privatnosti, diskreciji i etičkim principima.

Galerija

Bonus video: