Svi ljuti što se uredba o zabrani saobraćaja ne poštuje

"Postoje isključenja iz saobraćaja, oduzimanje je možda grub izraz", rekao je Vuksanović
71 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.02.2012. 12:19h

Direktor Uprave policije Božidar Vuksanović kazao je da privatna vozila u glavnom gradu nijesu oduzimana od građana koji su ih koristili, ali da je bilo isključenja vozača koji nijesu poštovali propise.

Ranije je ponavljano da će biti strogo sankcionisana vožnja privatnih automobila, a gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša kazao je u utorak veče da je nepoštovanje uredbe o zabrani saobraćaja za privatne automobile rezultiralo oduzimanjem jednog broja vozila.

Vlasnik "BLT" gradskog prevoznika Božo Bulatović kazao je da se u gradu otežano saobraća, jer se ne poštuje uredba gradskih vlasti

"Ove okolnosti će biti predmet kasnije analize. Svakako postoje isključenja iz saobraćaja, oduzimanje je možda grub izraz, ali isključenje iz saobraćaja svakako onih koji ne budu poštovali pravila, kao i adekvatne kazne. Nadam se da do toga neće dolaziti, iz razloga što očekujem solidarnost građana prema svim upustvima koje su dobili od štaba za vanredne situacije", rekao je Vuksanović.

On je dodao da ima dosta tema koje bi mogle da se kandiduju kao negativne.

"Ovo su vanredne okolnosti, gdje nema mjesta za bilo kakve senzacionalizme, da li je vozilo oduzeto, nije li oduzeto, da li ima lance ili nema, ovo su sada okolnosti kakve su, i upozoravaju nas da ubuduće moramo da vodimo drastičnije računa, da određene standarde poštujemo, kad uslovi zimski ali i ljetnji nalažu", zaključio je Vuksanović.

Prevoznici apeluju da im se ne gađaju autobusi

Vlasnik "BLT" gradskog prevoznika Božo Bulatović kazao je da se u gradu otežano saobraća, jer se ne poštuje uredba gradskih vlasti.

"Na pojedinim mjestima ne možemo da se okrenemo, jer su otežani uslovi, ulice nisu očišćene dovoljno, pa moramo da šaljemo manja vozila. Kada se sretne naš autobus sa manjim vozilima, prinuđeni smo da se vraćamo iako imamo prioritet. Neće biti ovako 100 dana, nadamo se da će se situacija za dva tri dana poboljšati. Apelujemo na omladinu da ne gađaju grudvama, jer čim padne mrak gađaju vozila organizovano. Pitam se šta je ovom narodu i odakle mu ovolika pokvarenost, jer nam polomiše stakla", kazao je Bulatović.

I vlasnik "PG Gradskog saobraćaja" Haris Alivodić, ističe da su im vozila koja ne poštuju zabranu najveći problem da normalizuju red vožnje.

"Veliki problem vozačima predstavljaju i pješaci koji se kreću kolovozom, jer su trotoari i dalje zatrpani snijegom"

Vlasnik "Hit" taksija Vesko Jovanović, kazao je da su, uprkos gužvama, normalizovali saobraćaj u posljednjih nekoliko dana, ali da imaju velikih problema sa klizavim kolovozima poslije 12 časova.

“Interesovanje je veliko, a koliko možemo izlazimo u susret svim građanima, zbog čega su na terenu sva vozila. Ima zastoja, ali trudimo se da budemo što ažurniji”, rekao je Jovanović.

I direktor "Siti taksija" Predrag Kažić tvrdi je velika poledica preopasna za vozače.

"Veliki problem vozačima predstavljaju i pješaci koji se kreću kolovozom, jer su trotoari i dalje zatrpani snijegom. Uprkos zabrani", rekao je Kažić.

"Siti taksi" se ponudio operativnom štabu i dao na raspolaganje i vozila i ljudstvo ukoliko to bude potrebno.

“Trudićemo se i dalje da maksimalno pomognemo svim ugroženima, kako bi dali svoj doprinos u prevazilaženju vremenske nepogode. Ovim putem apelujemo na sve koji mogu da pomognu operativnom štabu, da se stave na raspolaganje kako bi svi zajedno, doprinijeli što skorijoj normalizaciji života i rada u glavnom gradu”, naveo je Kažić.

Mugoša traži da vozače strože kažnjavaju

Gradonačelnik Miomir Mugoša izjavio je da su gradske vlasti do sada pisale molbe čelnicima saobraćajne policije zbog privatnih automobila, koja se uprkos zabrani, voze gradskim saobraćajnicama, ali da će već noćas tražiti rigoroznije mjere - oduzimanje vozačkih dozvola i odgovornost nadležnih.

"Kažnjeno je juče 30 vozača, ali taj broj mora biti veći. Razumijem da ne mogu kontrolisati svako vozilo, ali ne moraju zaustavljati transportna vozila", rekao je Mugoša.

On je kazao da je sinoć, obilazeći grad na Bulevaru Stanka Dragojevića ispred poznatog lokala "Buda bar" primijetio red parkiranih automobila i da će tražiti od saobraćajne policije da se to ne ponavlja.

"Slična situacija je bila na Bulevaru Džordža Vašingtona i Moskovskoj ulici gdje ne možemo očistiti snijeg zbog automobila parkiranih u jednoj kolovoznoj traci. Smatram da je bila greška otovoriti saobraćajnice. Zbog savjesnih vozača koji poštuju režim vožnje u vanrednom stanju, smatram da se moraju oduzimati vozačke dozvole i zakon primjenjivati već od večeras", rekao je Mugoša.

Galerija

Bonus video: