Vaterpolisti se vraćaju u bazen Instituta Igalo

Krajem decembra prošle godine zbog olujnog vjetra djelovi limenog pokrivača i metalne konstrukcije pali su u bazen neposredno pred početak treninga Jadrana
74 pregleda 0 komentar(a)
Institut krov, Foto: Slavica Kosić
Institut krov, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 16.01.2012. 19:39h

Sanacija krova nad bazenom Instituta Igalo, koji je u nevremenu pred Novu godinu bio oštećen, je završena.

Krajem decembra prošle godine zbog olujnog vjetra djelovi limenog pokrivača i metalne konstrukcije pali su u bazen i oko objekta, neposredno pred početak treninga prvog Jadranovog vaterpolo tima. Srećom, u tom momentu nikoga nije bilo u bazenu.

Uprkos propratnim teškoćama, posao je uspješno doveden do kraja.

Željko Andrić, pomoćnik direktora Instituta, istakao je da su imali poteškoća da nabave odgovarajući materijal, a jak vjetar ometao je radnike koji su radili na zamjeni metalnih ploča.

Narednih dan-dva predstoji čišćenje bazena, a nakon toga njegovo punjenje vodom. Prema Andrićevoj procjeni, vaterpolisti i plivači Jadrana već od ponedjeljka moći će ponovo da koriste bazen.

To je treća havarija na krovu Instituta u posljednje dvije decenije.

Andrić je istakao da je teško sa sigurnošću reći da se tako nešto više neće ponoviti. On je objasnio da je „krov relativno lagan za ovako veliku površinu koju pokriva”. Zato je, kako je rekao, dovoljno da vjetar „pronađe“ malu pukotinu ispod aluminijumskih ploča i da napravi štetu“.

Iako potpupna računica još nije izvedena, procjenjuje se da će radovi na sanaciji oštećenja na krovu iznad bazena, koje je izvodila firma “Monkomerc” iz Budve, koštati oko 50 hiljada eura.

Bonus video: