Počeo Ljetnji vojni kamp

"Ove godine 65 srednjoškolaca iz cijele Crne Gore u okviru petog Ljetnjeg vojnog kampa vojničkim životom živjeće dvije sedmice, a tom prilikom oprobaće se u topografiji, orijentiringu, sanitetskoj i alpinističkoj obuci, kao i u logorovanu tj. ishrani i preživljavanju u prirodi", navodi se u saopštenju ministarstva

1368 pregleda 25 reakcija 4 komentar(a)
Sa otvaranja kampa, Foto: Vlada Crne Gore
Sa otvaranja kampa, Foto: Vlada Crne Gore

Ljetnji vojni kamp počeo je uz poštovanje svih propisanih mjera i preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, kao i Instituta za javno zdravlje, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

"Ove godine 65 srednjoškolaca iz cijele Crne Gore u okviru petog Ljetnjeg vojnog kampa vojničkim životom živjeće dvije sedmice, a tom prilikom oprobaće se u topografiji, orijentiringu, sanitetskoj i alpinističkoj obuci, kao i u logorovanu tj. ishrani i preživljavanju u prirodi", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo odbrane prethodno je organizovalo testiranje polaznika kampa na koronavirus, da bi zbog novonastale situacije, kako ističu, bili sigurni da su djeca bezbjedna. "Nakon što je utvrđeno da su negativni na COVID19 i uz prethodnu saglasnost roditelja koji su apsolutno podržali održavanje kampa, bez svečane ceremonije otvaranja, djeca su upućena u kasarnu 'Đuro Drašković' u Kolašinu. Polaznici će u tom gradu, kao i Pljevljima i Tivtu uglavnom boraviti na otvorenom, na vojnim poligonima i već pripremljenim i dezinfikovanim lokacijama."

Iz MO podsjećaju da je cilj kampa da se srednjoškolci oprobaju kao vojnici, da kroz aktivnosti i druženje razvijaju osjećaj solidarnosti i drugarstva, stiču znanja o ulozi i značaju Vojske Crne Gore u društvu i time jačaju interesovanje za vojni poziv.

Bonus video: