Počelo rušenje bivšeg Duvanskog: Zetagradnja će da gradi nove zgrade

Imovina Duvanskog kombinata Podgorica prodata je 2010. godine građevinskoj kompaniji „Zetagradnja“ za 13,216 miliona eura
579 pregleda 10 komentar(a)
Ažurirano: 25.08.2017. 17:23h

Rušenje objekata u okviru kompleksa Duvanskog kombinata Podgorica počelo je danas.

Radnici su prije nekoliko dana, počeli sa raščišćavanjem i obilježavanjem zemljišta u prostoru stare fabrike, i to u dijelu preko puta Tržnog centra "City mall". Danas su rušeni i prvi objekti, kako bi se raščistio prostor za izgradnju stambenih zgrada.

Imovina Duvanskog kombinata Podgorica prodata je 2010. godine građevinskoj kompaniji „Zetagradnja“ za 13,216 miliona eura, nakon čega je zemljište kompleksa predviđeno za faznu izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa.

Objekti Duvanskog kombinata predviđeni su za rušenje, nakon što se izgradi Novi duvanski kombinat na Tuškom putu. Fabrika Novog duvanskog kombinata, prema ugovoru je trebala da bude završena u februaru ove godine, međutim, radovi su i dalje u toku.

Iako nova fabrika još uvijek nije izgrađena, na prostoru stare, dio prostora je ograđen. Kompanija „Zetagradnja“ je počela sa radovima, ali izjave za javnost iz ove građevinske firme nisu željeli da daju.

Dvorište i objekti u krugu fabrike bili su zapušteni. Neki od objekata su izgoreli u požaru prije par godina, a posljednji, koji je izbio prošlog mjeseca je oštetio jednu od zgrada.

Galerija

Bonus video: