Kolašin: Učenici trećeg razreda OŠ "Risto Manojlović" pomagali u uređenju grada

"Djeca su bila izuzetno vrijedna i zainteresovana, a dobili su i zadatke, pa će na sjutrašnjem času likovnog naslikati ili nacrtati vrste biljke o kojima su danas nešto naučili i čije su fotografije dobili"

4345 pregleda 126 reakcija 2 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Učenici tri odjeljenja trećeg razreda kolašinske OŠ "Risto Manojlović" sa svojim učetiljicama i učiteljem danas su pomagali u uređenju grada, ali i edukovali se o vrstama i uzgoju cvijeća na javnim površinama.

O cvijeću u Kolašinu godinama, uz podršku loalne uprave i Komunalnog preduzeća, brine Gordana Bulatović, a mališani su od nje naučili mnogo o nazivima i specifičnostima određenih vrsta cvijeća, ali i načinu i periodu godine kada se sade.

Kako kaže Bulatović, đaci su pomogli da se veliki broj sadnica, posađenih tokom zimskih mjeseci i čuvanih u magacinskom prostoru, donese do površina na kojima će biti posađene.

"Sa mališanima su bili učiteljica Milanka Rakočević i Mirjana Vlahović i učitelj Nemanja Bojić, a današnje druženje smo organizovali u saradnji sa lokalnom upravom. Djeca su bila izuzetno vrijedna i zainteresovana, a dobili su i zadatke, pa će na sjutrašnjem času likovnog naslikati ili nacrtati vrste biljke o kojima su danas nešto naučili i čije su fotografije dobili. Organizovaće i izložbu svojih radova, a zatim imaju i zadatak da tokom ljeta prepoznaju u gradu cvijet koji su naslikali ili nacrtali", kaže Bulatović.

Najavljeno je i da će đaci cvijećem, tokom proljeća, ukrasiti školsko dvorište, a o biljkama će brinuti i tokom ljetnjeg raspusta.

Bonus video: