Mugoša: Poreski dug smanjen kod značajnog broja obveznika

Direktor Poreske upreve je kazao da ne postoji nijedan poreski obveznik u Crnoj Gori koji je oslobođen obaveze prijavljivanja i plaćanja poreza suprotno zakonskim propisima

4586 pregleda 4 komentar(a)
Mugoša, Foto: Zoran Đukić
Mugoša, Foto: Zoran Đukić

Napori Poreske uprave da unaprijedi stepen poreske discipline rezultirali su smanjenjem poreskog duga kod značajnog broja obveznika, kazao je direktor Poreske uprave Miomira M. Mugoša na kontrolnom saslušanju u Skupštini Crne Gore.

On je kazao da ne postoji nijedan poreski obveznik u Crnoj Gori koji je oslobođen obaveze prijavljivanja i plaćanja poreza suprotno zakonskim propisima.

„Poreska uprava svoje postupanje temelji na jednakom tretmanu svih obveznika, ulažući maksimalne napore da obezbijedi naplatu poreza i visok stepen poštovanja poreskih propisa bez obzira na kategoriju poreskih obveznika, vlasničku strukturu ili političku pripadnost“, kazao je Mugoša.

Dodao je da su napori Poreske uprave da unaprijedi stepen discipline rezultirali smanjenjem duga kod značajnog broja obveznika.

Kazao je da je "Rudnik uglja" Pljevlja značajno smanjio dug, a kompanija "13. jul Plantaže" dug izmirila u potpunosti.

Rekao je da Poreska uprava preuzima sve zakonom propisane mjere za naplatu poreskih obaveza kod grupacije "Vektra".

„Od d.o.o. "Vektra Jakić" Pljevlja od početka reprograma naplaćen je iznos obaveza 1.607.559,7 i podnijet prijedlog za pokretanje stečajnog postupka poreskog dužnika“, saopštio je Mugoša.

Bonus video: