Država da isplati četiri miliona eura za put Meljine - Petijevići

Na inicijativu opštine Herceg Novi o ukidanju naplate putarine na dionici puta Meljine – Petijevići sporazumno je raskinut Sporazum između Opštine, kompanije Universal Monte d.o.o. i Vlade Crne Gore

5434 pregleda 7 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Vlada Crne Gore zadužila je Ministarstvo finansija i socijalnog staranja da kompaniji "Universal Monte" isplati četiri miliona eura, po snovu obaveze predviđene raskidom Sporazuma o izgradnji, funkcionisanju i transferu (BOT) puta Meljine – Petijevići.

U Informaciji koju je Vlada usvojila, podsjeća se da je na inicijativu opštine Herceg Novi o ukidanju naplate putarine na dionici puta Meljine – Petijevići, u skladu sa zaključcima Vlade, sporazumno raskinut Sporazum o izgradnji, funkcionisanju i transferu (BOT) između Opštine, kompanije Universal Monte d.o.o. i Vlade Crne Gore – Ministarstva finansija i socijalnog staranja.

"U tom kontekstu, Vlada je zadužila Ministarstvo finansija i socijalnog staranja da, po osnovu obaveze predviđene Sporazumom o raskidu, društvu Universal Monte isplati iznos od četiri miliona eura", saopšteno je iz Vlade.

Bonus video: