BF: Ako smo opet sa nekim zaratili, Vujanović da javi

Bokeški Forum zatražio je od nadležnih da izbore u Tivtu nikako ne podređuju “podgoričkim skupštinama” i da ih održe u skladu sa zakonom
21 komentar(a)
Filip Vujanović, Foto: Jadranka Ćetković
Filip Vujanović, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 29.02.2016. 09:15h

Mogućnost odlaganja izbora u Tivtu zakazanih za 17. april, što je sinoć najavio predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, ne predstavlja ništa drugo nego novo omalovažavanje Tivta i svih tamošnjih političkih subjekata, smatraju u Bokeškom Forumu.

“Nasilni produžetak mandata tivatskog parlamenta ne predviđa ni Ustav, niti jedan validni zakon, i tako nešto je moguće samo u slučaju vanrednog stanja, kao što je, ne daj Bože, rat. Tako da ako smo opet sa nekim zaratili, molili bi uvaženog predsjednika da nam javi”, navodi se u saopštenju Foruma.

“Ovakvo poigravanje sa lokalnim političkim rivalima, predstavlja za nas u Bokeškom Forumu, još jedan dokaz da će u Tivtu doći do neminovnih promjena, koje bi se na ovaj način samo odložile. Ali isto tako predstavlja i krajnji neprofesionalizam, koji više liči na 'igre bez granica' nego na političke izbore”.

Bokeški Forum zatražio je od nadležnih da izbore u Tivtu nikako ne podređuju “podgoričkim skupštinama” i da ih održe u skladu sa zakonom.

“Na lokalnom nivou, u našoj Boki, mi na tako nešto imamo potpuno pravo. U Tivtu i Boki želimo da se bavimo lokalnim problemima i da o njima polemišemo i ponudimo rješenja. I to mnogo otvorenije i jasnije, nego što bi bio slučaj da se istovremeno lokalni izbori održe sa republičkim, kada će lokalne neuspjehe aktuelna vlast braniti pokušavajući da tivatske rivale uvuče u paukovu mrežu EU i NATO integracija,” stoji u saopštenju.

U Bokeškom Forumu su, kako navode na kraju, bili i jesu spremni i na takav scenario. Na kraju “poštovana gospodo koja u svojim velikim podgoričkim foteljama odlučujete o sudbini običnog čovjeka pitamo: Čega Vas je strah?"

Bonus video: